Νεφροπαθείς ζητούν την παραίτηση του Διοικητή νοσοκομείου

Νεφροπαθείς ζητούν την παραίτηση του Διοικητή νοσοκομείου

18 Απριλίου, 2019

Το νοσηλευτικό προσωπικού του νοσοκομείου δηλώνει παραίτηση, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες εργασίες.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κλείνει με αποτέλεσμα να μείνουν “στον αέρα” 40 νεφροπαθείς.
Ο λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού του νοσοκομείου, καθώς οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας και νοσηλείας.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών δημοσίευσε ανακοίνωση κατά την οποία καταγγέλλει τον Διοικητή του νοσοκομείου και ζητά την παραίτηση του.
Όπως ακριβώς ανέφερε:“Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών και των γιατρών, ο Διοικητής παραμένει απαθής μπροστά στο πρόβλημα που απειλεί το νοσοκομείο και την λειτουργία του. Σήμερα οι δύο τελευταίοι γιατροί της μονάδας υπέβαλαν την παραίτηση τους, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές 40 ασθενών! Απαιτούμε άμεσα την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και την παραίτηση του υπεύθυνου”.
Απειλή για “λουκέτο”
Το νοσοκομείο δεν έχει αρκετές κλίνες ούτε γιατρούς ώστε να καταφέρει να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό ασθενών που χρειάζονταν εντατική αιμοκάθαρση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.
Οι ασθενείς κατανοούν τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού να ανταπεξέλθει στις υπερωρίες και στις απαιτήσεις του νοσοκομείου. Ωστόσο, οι δυσμενείς συνθήκες και η αδιαφορία του διοικητή για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, έφερε τους γιατρούς σε τέλμα και σε σημείο ο ένας μετά τον άλλον να δηλώνει παραίτηση!
Μέχρι στιγμής το νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν οφθαλμίατρο, δύο χειρούργους, έναν τραυματιοφορέα και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την νοσηλεία περίπου 40.000 μόνιμων κατοίκων!
Επιπλέον, τα εργαστήρια δεν λειτουργούν όλες τις ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού, το κτίριο δεν έχει συντηρηθεί με αποτέλεσμα όταν βρέχει οι κλίνες να γεμίζουν νερά και οι σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια των ασθενών και του προσωπικού.
 
Η αδιαφορία του κράτους για την επάνδρωση των νοσοκομείων εμποδίζει το λειτούργημα των γιατρών και θέτει σε κίνδυνο δεκάδες ζωές ασθενών!
Το σύστημα πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να βοηθήσει τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ασθενών. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν τα λάθη και τα περιστατικά που ζημιώνουν πολλές φορές ανεπανόρθωτα τους ασθενείς.
 
Πηγή: https://www.iatropedia.gr