Νεκρή ασθενής ύστερα από ιατρικό λάθος

17 Δεκεμβρίου, 2019

Η ασθενής κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία στο χειρουργείο λόγω ιατρικής αμέλειας.
Η άτυχη γυναίκα είχε διαγνωστεί με καλοηθή όγκο στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε επέμβαση από ειδικό νευροχειρούργο. Ωστόσο, το χειρουργείο δεν στέφθηκε  με επιτυχία, καθώς η 52χρονη έχασε τη ζωή της από αιμορραγία κοντά στο σημείο που βρίσκοταν ο όγκος.
Η οικογένεια της στράφηκε εναντίον του γιατρού κατηγορώντας τον για ιατρική αμέλεια και το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ τους, επιδικάζοντας τους αποζημίωση 90.000 ευρώ και ειδικές αποζημιώσεις 1.500 ευρώ με νόμιμους τόκους συν ΦΠΑ. Επιπλέον, ο νευροχειρουργός επιδικάστηκε και με την χρέωση όλων των δικαστικών εξόδων.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της ασθενούς δεν προήλθε από την αιμορραγία αλλά από επιληπτικό σοκ που της προκάλεσε ανακοπή καρδιάς. Φυσικά, το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα του, καθώς η θέση του δεν μπορούσε να στηριχθεί από καμία μαρτυρία ή απόδειξη παρά μόνο στις εικασίες του ίδιου.
Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό χειρουργικού λάθους που δυστυχώς αποδείχθηκε μοιραίο για την ασθενή και την οικογένεια της.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο τονίζεται η σημαντικότητα της καταγγελίας των ιατρικών λαθών με σκοπό την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης.
 
Πηγή: https://politis.com.cy