Νεκρό 8χρονο παιδί που δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως

29 Νοεμβρίου, 2019

Το νοσοκομείο έχει ήδη στείλει δείγμα στο εξωτερικό για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για διφθερίτιδα
Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στη χώρα μας, όπου ένα 8χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Παίδων μετά από νοσηλεία λόγω αναπνευστικού προβλήματος.
Το παιδί νοσηλεύτηκε επί 4 ημέρες στο νοσοκομείο με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα και παρά την φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε, κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με τις έρευνες υπάρχει υποψία για διφθερίτιδα. Το παιδάκι ήταν ορφανό και ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια. Όπως διαπιστώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως. Η νόσος θεωρείται πλέον εξαφανισμένη λόγω ότι γίνεται σε βρέφη ο εμβολιασμός για την πρόληψη της. 
Μέχρι την ηλικία των 8 έπρεπε να είχε κάνει 5 δόσεις εμβολίων για διφθερίτιδα, τέτανο και κοκκύτη και σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε κάνει μόνο τις 3.
Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τους βρόγχους του άτυχου παιδιού, το οποίο εστάλη στο εξωτερικό για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την συγκεκριμένη νόσο. Ο συγκεκριμένος εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει ανάλογος εξοπλισμός και το τελευταίο κρούσμα στη χώρα συνέβη πριν τριάντα χρόνια.
 
Πηγή: https://www.newsbeast.gr