Νοσοκόμα αυτοκτόνησε μετά από προσωπικό της λάθος που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι.

22 Νοεμβρίου, 2018

Ένα θλιβερό περιστατικό οδήγησε σε ένα ακόμα τραγικό γεγονός στην περίπτωση της Kimberly Hiatt, νοσοκόμας που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της μετά ένα επαγγελματικό λάθος της.
Η Kimberly που εργαζόταν στο παιδικό νοσοκομείο του Seattle αγαπούσε πολύ τη δουλειά της και είχε αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα των παιδιών. Ένα τραγικό λάθος της όμως αποδείχθηκε μοιραίο για ένα μικρό κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα χορήγησε στο παιδί μεγάλη δόση χλωριούχου ασβεστίου με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να καταλήξει.
Η διοίκηση απομάκρυνε τη Kimberly Hiatt με άδεια και στη συνέχεια “έλυσε” τη συνεργασία του νοσοκομείου μαζί της. Η νοσοκόμα είχε 27 χρόνια προϋπηρεσίας και το λάθος της καταλογίστηκε ως “υπολογιστικό” σφάλμα. Το νοσοκομείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το συμβάν.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ όμως…

Η Kimberly Hiatt μη μπορώντας να διαχειριστεί το λάθος που κόστισε τη ζωή ενός παιδιού και δεδομένης της αγάπης που είχε για το επάγγελμα της, αποφάσισε να αυτοκτονήσει για να καταφέρει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος που βάραινε τη συνείδησή της.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές ασκούν ένα δύσκολο και απαιτητικό λειτούργημα και ως άνθρωποι μπορούν να υποπέσουν σε λάθη. Για αυτό το λόγο είναι βασικό να ασκείται δίωξη για αστική ευθύνη από τα θύματα και μόνο στις περιπτώσεις που απαιτείται και κρίνεται από τη Δικαιοσύνη απαραίτητο να γίνεται και άσκηση ποινικής δίωξης.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει φτάνει κανείς σε τέτοιες ακραίες πράξεις. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τον τρόπο απόδοσης ευθυνών και ποινών. Η αυτοκτονία δεν είναι λύση και σίγουρα δεν άξιζε αυτή η κατάληξη σε έναν άνθρωπο που δεν ενήργησε με δόλο αποσκοπώντας να βλάψει έναν άλλον άνθρωπο.
Τα θύματα θα πρέπει να μοιράζονται τις ιστορίες τους έτσι ώστε οι γιατροί και το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό να ελέγχονται. Οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται πάντα στους ιθύνοντες.
Μοιραστείτε κι εσείς την ιστορία σας…

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]