Νοσοκομείο βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναίκες στο χειρουργείο

9 Ιουλίου, 2019

Αμετρητες οι μηνύσεις από ασθενείς
Δεκάδες γυναίκες έχουν ήδη καταγγείλει το νοσοκομείο, το οποίο χωρίς την άδεια τους, τις κατέγραφε κρυφά κατά την διάρκεια της επέμβασης. Όπως αναφέρουν στις μηνύσεις τους,το νοσοκομείο τις εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή που ήταν ευάλωτες και εκτεθειμένες.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Από τη μεριά του το νοσοκομείο ισχυρίστηκε πως οι κάμερες είχαν σκοπό να ανιχνεύσουν έναν υποτιθέμενο κλέφτη φαρμάκων. Ωστόσο, τόσο το ιατρικό προσωπικό όσο και 81 γυναίκες ασθενείς καταγράφηκαν στις κάμερες εν αγνοία τους! 
15.000 βίντεο από ασθενείς
Μία από τους ασθενείς, η Μελίσα Εσκαλέρα, είχε καταγραφεί την ώρα που γεννούσε με έκτακτη καισαρική. Όπως δήλωσε και η ίδια “Ήταν μια έντονη συναισθηματικά στιγμή, καθώς ανησυχούσα για το μωρό μου. Κανείς δεν μου ζήτησε άδεια για να καταγράψει τη στιγμή, την οποία φυσικά δεν θα έδινα!”
«Αυτά τα βίντεο δείχνουν γυναίκες ασθενείς, κάποιες φορές χωρίς τις αισθήσεις τους, γυμνές και εκτεθειμένες σωματικά και συναισθηματικά» λέει συγκλονισμένη.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, παρόλα αυτά το νοσοκομείο επιμένει ότι οι ασθενείς συναίνεσαν στην καταγραφή και πως η πράξη αυτή δεν παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα τους στην ιδιωτικότητα.
Δείτε το βίντεο εδώ
Η καταγραφή ασθενών χωρίς την συγκατάθεση τους είναι παράνομη και διώκεται ποινικά! Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου!
Εσύ έχεις βιώσει παρόμοιο περιστατικό;
 
Πηγή: https://www.reader.gr