Νοσοκόμες γελούσαν δίπλα σε ηλικιωμένο που ζητούσε βοήθεια!

Νοσοκόμες γελούσαν δίπλα σε ηλικιωμένο που ζητούσε βοήθεια!

6 Μαρτίου, 2019

Πέθανε ζητώντας βοήθεια!
Οι συνθήκες στους οίκους ευγηρίας δεν είναι οι καταλληλότερες για την περίθαλψη και φροντίδα των ηλικιωμένων. Αυτό αποδεικνύεται και από το εν λόγω περιστατικό που βγήκε στη δημοσιότητα.
Ο 89χρονος άνδρας ζήτησε τουλάχιστον 6 φορές βοήθεια καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Οι νοσοκόμες αδιαφόρησαν παντελώς για την κατάσταση του και τον βρήκαν αναίσθητο στις 5:28 το πρωί.
Αντί να του χορηγήσουν πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν από το δωμάτιο του χωρίς να ελέγξουν καν το σφυγμό του. Απεναντίας, άρχισαν να γελάνε καθώς δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το μηχάνημα παροχής οξυγόνου! Μάλιστα, αποφάσισαν να καλέσουν ασθενοφόρο μία ώρα μετά.
 
Το αποκαλυπτικό βίντεο
Η οικογένεια του άτυχου άνδρα είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του για να βεβαιωθεί ότι η φροντίδα που του παρείχε ο οίκος ευγηρίας ήταν η κατάλληλη. Μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του πατέρα τους, οι γιοι του είδαν το βίντεο και διαπίστωσαν την σοκαριστική αλήθεια!
Αμέσως προχώρησαν σε καταγγελία των δύο νοσοκόμων, καθώς ο θάνατος του πατέρα τους θα είχε αποφευχθεί με την άμεση κινητοποίηση των νοσοκόμων και την μεταφορά του σε ειδική κλινική.
Στην κατάθεση τους, η μία νοσηλεύτρια υποστήριξε ότι έσπευσε να επαναφέρει τον ηλικιωμένο με πρώτες βοήθειες. Το βίντεο όμως αποκάλυψε ότι τα πράγματα δεν συνέβησαν έτσι…
Η νοσοκόμα απολογήθηκε δηλώνοντας ότι “ήταν ένα ειλικρινές λάθος” ενώ στο στιγμιότυπο που δείχνει να γελάει απάντησε ότι δε θυμάται τίποτα!
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ
 
Η υπόθεση στα δικαστήρια
Οι δύο νοσοκόμες κατηγορούνται για αμέλεια καθηκόντων, στέρηση παροχής βοηθειών σε ηλικιωμένο και ανθρωποκτονία από αμέλεια!
Ο οίκος ευγηρίας στον οποίο εργάζονταν διέκοψε τη συνεργασία του μαζί τους, αλλά παρά τις προσπάθειες του δεν κατάφερε να εμποδίσει τη δημοσίευση του βίντεο.
Η παραπάνω σοκαριστική ιστορία είναι μόνο μία από τις ελάχιστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για ακόμα μία φορά η αδιαφορία του νοσηλευτικού προσωπικού να ανταποκριθεί με ευθύνη απέναντι στα καθήκοντα του, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής!
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν! Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος! Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://valueforlife.gr