Ο γιατρός που έσωσε ζωές στο Μάτι, πρωτοπορεί!

25 Ιουλίου, 2019

O γιατρός John Greenwood, ένας εκ των ηρώων που έσπευσε να βοηθήσει στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, πρωτοπορεί στην ιατρική!
Ο γιατρός έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσα τους και τα θύματα της Πυρκαγιάς που έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Ο Δρ Greenwood έκανε και πάλι το θαύμα του σώζοντας έναν 33χρονο ο οποίος παραλίγο να καεί ζωντανός.
Αξιοποιώντας δέρμα από το κρανίο του ασθενούς κατάφερε μέσω ειδικής τεχνολογίας καλλιέργειας του γενετικού δερματικού υλικού να σώσει τον ασθενή του, Glenn Ogg.
Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Royal Adelaidel.
Ο ασθενής είχε υποστεί εγκαύματα τα οποία κάλυπταν το 95% του σώματος του παρ’όλα αυτά κατάφερε να επανέλθει και να βγει από την εντατική μετά από εννέα μέρες χωρίς να χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη. Ο Glenn κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει μετά από 28 μέρες, κάτι το οποίο θεωρήθηκε πρωτόγνωρο για άτομα της περίπτωσης του, αφού οι περισσότεροι ασθενείς σε παρόμοιες καταστάσεις συνήθως υποκύπτουν στα τραύματά τους. 
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ένας ασθενής από την Μεγάλη Βρετανία όπου σύμφωνα με τον Δρ Greenwood, κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός έχοντας παραμείνει πάνω από 40 μέρες στην εντατική, ενώ πέρασε ένας χρόνος για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη μέθοδος-θεραπεία για την αντιμετωπιση παρόμοιου περιστατικού. Η τεχνική αυτή ονομάζεται Composite Cultured Skin treatment. 
 
Πηγή: https://www.sbs.com.au