Ο Καρκίνος του μαστού δεν είναι ταμπού. Μιλάμε γι’ αυτό!

10 Οκτωβρίου, 2018

Ο καρκίνος του μαστού έχει “χτυπήσει” την πόρτα σε χιλιάδες γυναίκες. Αποτελεί μία μορφή καρκίνου που μπορεί να αντιμετωπιστεί αν διαγνωστεί εγκαίρως.

Οι γυναίκες είναι πιο δυνατές απ’ όσο φαντάζονται και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους. Πολλές γυναίκες έχουν αναφέρει πως έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους στο άκουσμα της λέξης “καρκίνος”, ίσως η λέξη σε φοβίζει περισσότερο από την ίδια την ασθένεια.
Η διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία.
Η γυναίκες που φροντίζουν τον εαυτό τους πρέπει πρώτα απ’ όλα να φροντίζουν και την υγεία τους. Η καθημερινή ψηλάφηση, η μαστογραφία και ο υπέρηχος πρέπει να γίνονται συχνά ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας. Ο συχνός έλεγχος οδηγεί σε έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και άμεση αντιμετώπισή του.
Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που ο καρκίνος διαγνώσθηκε αργοπορημένα σε προχωρημένο στάδιο με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί με μεγάλη δυσκολία ή να αποβεί μοιραίος για την ασθενή. Πολλές φορές είναι και ευθύνη των γιατρών να διαβάσουν τα σημάδια στο σώμα του ασθενή. Το ποσοστό λανθασμένης διάγνωσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ζημιώνοντας πολλές γυναίκες. Η λανθασμένη διάγνωση καθυστερεί την θεραπεία με σκοπό να μειώνει το ποσοστό επιτυχίας της διαδικασίας.
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που αφιερώνεται στη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Μέσα στο μήνα πραγματοποιούνται πολλές δράσεις και δωρεάν εξετάσεις σε δήμους και κοινότητες.
Οι γυναίκες που έχουν βγει νικήτριες μιλούν για την εμπειρία τους και δίνουν δύναμη σε εκείνες που βιώνουν την ίδια κατάσταση. Ο καρκίνος δεν είναι ταμπού. Μιλάμε για το πρόβλημα μας, το αντιμετωπίζουμε και το ξεπερνάμε. Έτσι κάνουν όλες οι δυνατές γυναίκες.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου: https://sta.bcla.gr/kathisterimeni-diagnosi-karkinou/
Ο Συνήγορος του Ασθενή στέκεται δίπλα σας σε περίπτωση λανθασμένης διάγνωσης που σας ζημίωσε ανεπανόρθωτα. Η γραμμή 211-0121395 είναι πάντα ανοιχτή για εσάς. Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος σας περιμένει στην άλλη άκρη του ακουστικού.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]