Οδοντίατρος τύφλωσε ασθενή του με σύριγγα κατά την απονεύρωση

11 Οκτωβρίου, 2018

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή οδοντίατρο που τύφλωσε ασθενή του στην προσπάθεια του να της εισχωρήσει υδροξείδιο του ασβεστίου!

Η 37χρονη γυναίκα και κοινωνική λειτουργός επισκέφτηκε τον οδοντίατρο της με σκοπό να προχωρήσει σε μία οδοντιατρική διαδικασία ρουτίνας, όπως είναι η απονεύρωση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενδοδοντικής θεραπείας, ο γιατρός έπρεπε να χρησιμοποιήσει υδροξείδιο του ασβεστίου για να αποστειρώσει την περιοχή του δοντιού.
Στην προσπάθεια του να εκχύσει το υδροξείδιο στην ασθενή χρησιμοποίησε μεταλλική σύριγγα αντί για πλαστική όπως προβλέπεται. Το συγκεκριμένο υλικό πήζει ταχύτατα και είναι ιδιαίτερα καυστικό. Ο οδοντίατρος στη δεύτερη προσπάθεια του να κάνει την ένεση πίεσε τη μεταλλική σύριγγα με αποτέλεσμα το υλικό να “εκτοξευθεί” στον αριστερό οφθαλμό της, προκαλώντας της έγκαυμα του κερατοειδούς και του επιπεφυκότος.
Η αμέλεια και το ιατρικό λάθος του γιατρού ζημίωσαν ανεπανόρθωτα την ασθενή στερώντας της την όραση από το αριστερό μάτι. Το Εφετείο και ο Άρειος Πάγος καταδίκασε τον οδοντίατρο αμετάκλητα ποινικά για σωματική βλάβη της κοινωνικής λειτουργού, κρίνοντας την πράξη του βαρεία και εγκληματική.
Ο οδοντίατρος κλήθηκε να καταβάλει στο θύμα το ποσό των 30.000 ευρώ μόνο για την ψυχική οδύνη. Η 37χρονη έλαβε επιπλέον ποσό αποζημίωσης για το ιατρικό λάθος που υπέστη όπως ορίστηκε από το δικαστήριο.
Σε περίπτωση που έχετε βιώσει κι εσείς ιατρικό/οδοντιατρικό λάθος τώρα είναι η στιγμή να μιλήσετε. Οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρούνται για τα λάθη τους και να εμποδίζονται να τα επαναλάβουν.
Θα εκπλαγείτε αν διαβάσετε το αυξανόμενο ποσοστό ιατρικών λαθών στην Ελλάδα. Ένα οδοντιατρικό λάθος δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζει.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]