Ογκολογικό έκλεισε γιατί ο γιατρός ήταν σε άδεια!

4 Σεπτεμβρίου, 2019

Σε τεράστια σύγχυση και αναστάτωση βρέθηκαν καρκινοπαθείς ασθενείς σε νοσοκομείο των Δωδεκανήσων, καθώς το ογκολογικό τμήμα παρέμεινε κλειστό για 2 ολόκληρες εβδομάδες.
Ο μοναδικός ογκολόγος που εξυπηρετεί πάνω από 700 ασθενείς έπρεπε να λάβει τη νόμιμη άδεια του και να λείψει για κάποιο χρονικό διάστημα από την μονάδα. Το παράξενο της υπόθεσής είναι οτι δεν υπήρξε αντικαταστάτης του με αποτέλεσμα το ογκολογικό να κλείσει κατά την απουσία του.
Η υποστελέχωση της μονάδας δημιουργεί σοβαρά ζητήματα και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας. Οι καρκινοπαθείς πρέπει να λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται και να ακολουθούν με ακρίβεια τη θεραπεία τους. Ακόμα και οι μη ειδικοί γνωρίζουν πως ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός σύμμαχος στην περίπτωση της συγκεκριμένης νόσου.
Οι ασθενείς πρέπει να προχωρούν σε χημειοθεραπεία ανά 20ήμερο. Επιπλέον, υπάρχουν και ασθενείς που πρέπει να προβαίνουν τακτικά σε ελέγχους, αλλά και ασθενείς που έχουν διαγνωστεί πρόσφατα και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε θεραπεία.
«Είναι αδιανόητο να πρέπει να σταματάει η θεραπεία καρκινοπαθών που παλεύουν για τη ζωή τους, για να μπορεί ο ογκολόγος να πάρει την νόμιμη άδειά του. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ενισχυθεί το Ογκολογικό Τμήμα ώστε να υπάρχει αντικαταστάτης. Δεν είναι δυνατόν να διεκδικούμε τα αυτονόητα για ασθενείς που παλεύουν με τον καρκίνο! 
Είναι αδιανόητο να καθυστερούν οι ασθενείς τις θεραπείες τους, για γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα. Άμεσα θα επιδιώξω συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στον οποίο και θα παραθέσω τα γεγονότα επικαλούμενη την ευαισθησία και την ευθιξία που τον διακρίνουν, ώστε να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου για να μπορούν απρόσκοπτα οι ασθενείς να ακολουθούν τις θεραπείες τους», δήλωσε η εκπρόσωπος των καρκινοπαθών.
 
 Πηγή:www.dimokratiki.gr