Οι 5 διακρίσεις που δέχονται οι γυναίκες στην ιατρική

5 Αυγούστου, 2019

Κάθε οργανισμός λειτουργεί ξεχωριστά. Μελέτες έχουν αποδείξει πως τα δύο φύλα αντιδρούν και λειτουργούν διαφορετικά. Στον τομέα της Υγείας όπως όλα δείχνουν υπάρχουν ακόμα και μέχρι σήμερα σημαντικές διακρίσεις
Αλτσχάιμερ
Το 2016, αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως το τεστ μνήμης κατά το οποίο διαφαίνονται τα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ δεν λειτουργεί το ίδιο στα δύο φύλα. Οι γυναίκες που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της ασθένειας έχουν καλύτερη απόδοση στα τεστ μνήμης από τους άντρες. Η διαφορά αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη, με αποτέλεσμα το Αλτσχάιμερ να διαγιγνώσκεται καθυστερημένα στις γυναίκες.
ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνηση)
Το 2018 από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια μετά από έρευνα έδειξε ότι αν μια γυναίκα πάθει ανακοπή είναι λιγότερο πιθανό να δεχθεί καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σε περίπτωση λιποθυμίας, από κάποιον περαστικό συγκριτικά με έναν άντρα. Συνήθως η εκπαίδευση γίνεται σε αντρικά εκπαιδευτικά προπλάσματα. Η χρήση γυναικείων προπλασμάτων θα σταματούσε τον φόβο τραυματισμού και την παρανόηση οτι, λόγω του στήθους, το να βοηθήσει κανείς μια γυναίκα μπορεί να θεωρηθεί προκλητικό.
Ενδομητρίωση
Η ενδομητρίωση προσβάλλει μια στις δέκα γυναίκες κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Η διάγνωση της καθυστερεί έως και 10 χρόνια. Βασικό αίτιο είναι ότι ο πόνος κατά την εμμηνόρροια αγνοείται καθώς θεωρείται φυσιολογικός. 
Κλινικές Δοκιμές
Στις ΗΠΑ 8 φάρμακα τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τις γυναίκες αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό οργανισμό Food and Drug Administration (FDA) στο διάστημα 1997 έως 2001. Ακόμα και σήμερα παρατηρείται υπερεκπροσώπηση των ανδρών στις κλινικές δοκιμές. Τα περισσότερα φάρμακα ήταν ανέκαθεν πιο “φιλικά” στους αντρικούς οργανισμούς.
Καρδιακή Ανεπάρκεια
Στη Βρετανία το γεγονός οτι η ασθένεια της καρδιακής ανεπάρκειας θεωρείται «αντρική» οδηγεί στην άνιση παροχή φροντίδας μεταξύ των δύο φύλων. Τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 8.000 Βρετανίδες έχουν πεθάνει λόγω της ιατρικής αυτής διάκρισης. 
 
Πηγή: The Guardian