Οι 7 χώρες που “γέννησαν” τους μεγαλύτερους γιατρούς!

Οι 7 χώρες που “γέννησαν” τους μεγαλύτερους γιατρούς!

10 Απριλίου, 2019

Σε κάθε γωνιά της γης υπάρχουν γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με σκοπό να προστατεύσουν και να περιθάλψουν τους ασθενείς τους. Το λειτούργημα του γιατρού αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα, καθώς πολλές φορές οι συνθήκες εργασίας δεν είναι ιδανικές.
Ποιες είναι όμως οι χώρες από τις οποίες προέρχονται κάποιες από τις σημαντικότερες παρουσίες στον κλάδο της ιατρικής;

  1. Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η χώρα που “γέννησε” τον Ιπποκράτη. Τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής του δυτικού κόσμου. Ο Ιπποκράτης έθεσε τα θεμέλια για το ιατρικό επάγγελμα και την προσφορά του στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Η επαγγελματική ιδιότητα του ιατρού πήρε σάρκα και οστά με όσα όρισε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας.

  1. Αυστρία

Η Αυστρία αποτελεί πατρίδα του Sigmund Freud, ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής. Ομοεθνής του Freud είναι και ο Hans Asperger, ο οποίος όρισε το σύνδρομο Asperger ως ψυχική διαταραχή.

  1. Αυστραλία

Μπορεί ο Fleming να έκανε την ανακάλυψη της πενικιλίνης, όμως ο αυστραλός γιατρός Howard Florey έκανε την ανακάλυψη της ουσίας ιατρικά αξιοποιήσιμη. Μέσα από τα χέρια του Florey η πενικιλίνη έγινε διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

  1. Ελβετία

Η Ελβετία έχει προσφέρει πολλά στην ιατρική. Η μεγαλύτερες προσφορές της όμως ήταν δύο μεγάλοι επιστήμονες: ο Carl Jung, ιδρυτής της αναλυτικής ψυχολογίας και ο Hermann Rorschach, εφευρέτης του inkblot τεστ.

  1. Γερμανία

Η Γερμανία έχει ενισχύσει σημαντικά την επιστήμη της ιατρικής προσφέροντας μεγάλους επιστήμονες στο χώρο. Αξιοσημείωτα ονόματα Γερμανών γιατρών είναι ο Rudolf Virchow και ο Hans Eysenck.

  1. Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ ο οποίος πιστώνεται την ανακάλυψη της πενικιλίνης ήταν Σκωτσέζος. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Edward Jenner, ο οποίος ανακάλυψε το εμβόλιο της ευλογιάς και φυσικά τον James Parkinson, ο οποίος περιέγραψε τη νόσο του Πάρκινσον. Σε κάθε περίπτωση το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στις κορυφαίες χώρες που διαπρέπουν στην ιατρική.
1 Η.Π.Α.
Στην κορυφή βρίσκεται η Αμερική έχοντας “εξάγει” πρωτοποριακή ιατρική. Ο Alfred Blalock άλλαξε τη μοίρα των καρδιαγγειακής επιστήμης για πάντα. Ο Clarence Walton Lillehei ήταν ο πρωτοπόρος στην εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, και ο Βen Carson ήταν ο πρώτος νευροχειρουργός που με επιτυχή επέμβαση κατάφερε να χωρίσει σιαμαία δίδυμα ενωμένα στο κεφάλι . Άλλοι σπουδαίοι  γιατροί που έφεραν τις Η.Π.Α. στην κορυφή της λίστας μας είναι οι: Richards Minot , Andrew Taylor Still , Charles Best και Charles R. Drew.
Πηγή: https://www.tzeferakos.gr