Οι οδοντίατροι που μοιράζουν “χαμόγελα” στα παιδιά!

Οι οδοντίατροι που μοιράζουν “χαμόγελα” στα παιδιά!

26 Μαρτίου, 2019

Οι οδοντίατροι που μοιράζουν “χαμόγελα” στα παιδιά!
Στην Ελλάδα του σήμερα η οδοντιατρική ασφάλιση και οι δημόσιες οδοντιατρικές υπηρεσίες αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Οι ιατρικές δαπάνες για την επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν μπορούν να καλυφθούν από τους οικονομικά ασθενέστερους με αποτέλεσμα να παραμελούν τη στοματική τους φροντίδα ακόμα κι όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Οι οδοντίατροι που βοηθούν…
Σε μία προσπάθεια βελτιστοποίησης της οδοντιατρικής περίθαλψης και της ενίσχυσης των ασθενών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα, υπάρχουν πάντα εκείνοι που βοηθούν. Αρκετοί οδοντίατροι παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν με σκοπό να χαρίσουν χαμόγελα σε όλους εκείνους που δυσκολεύονται οικονομικά.
Οδοντιατρική Μονάδα της Κιβωτού του Κόσμου…
Μια όμορφη πρωτοβουλία αποτελεί η οδοντιατρική ομάδα από την Κιβωτό του Κόσμου που δημιουργήθηκε από τα δώρα γάμου ενός ζευγαριού και έναν φίλο τους οδοντίατρο κάτω από τη “σκεπή” της Κιβωτού.
Στη μονάδα συμμετέχουν εθελοντές γιατροί για να προσφέρουν τη βοήθεια τους αφιλοκερδώς. Μάλιστα, το 2016 αποκτήθηκε και ειδικό όχημα – κινητή οδοντιατρική μονάδα, για να χρησιμοποιηθεί για προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη.
Στόχος της ομάδας είναι η εφαρμογή της προληπτικής οδοντιατρικής και η αντιμετώπιση των οδοντιατρικών προβλημάτων στην παιδική ηλικία.
Οι Γιατροί του Κόσμου…
Οι γιατροί του κόσμου αναλαμβάνουν συχνά πρωτοβουλίες για αρωγή. Μία από τις οποίες ήταν και η αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών σε παιδιά της Αθήνας. Εθελοντές οδοντίατροι επισκέφτηκαν 60 δημοτικά σχολεία για να κάνουν φθοριώσεις σε τουλάχιστον 7.500 παιδιά. Το πρόγραμμα «Αδαμαντιάδα» είναι ένα από τα πολλά προγράμματα που προχωρούν οι γιατροί του κόσμου, με σκοπό να δώσουν σε όλους το δικαίωμα της οδοντιατρικής και ιατρικής φροντίδας.
Από τον άνθρωπο στον άνθρωπο…
Τη στιγμή που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά χρηματισμού, αγενής συμπεριφοράς και ιατρικών λαθών αμέλειας στον ιατρικό κλάδο, βλέπουμε ανθρώπους που προσφέρονται εθελοντικά να βοηθήσουν ασθενείς. Οι γιατροί που κάνουν τα πάντα για τον ασθενή και βρίσκονται πάντα δίπλα στον άνθρωπο είναι εκείνοι που δείχνουν τον δρόμο για μία κοινωνία αλληλεγγύης και συνεργασίας.
 
 
Πηγή: https://www.kivotostoukosmou.org/