Οργή για το θάνατο 18χρονου από ιατρικό λάθος

14 Φεβρουαρίου, 2019

Για αδιαφορία και αμέλεια κατηγορεί τους γιατρούς ο πατέρας του!
Το περιστατικό συνέβη στο Αγρίνιο, όπου ένας 18χρονος είχε ατύχημα με μηχανάκι. Αμέσως, ειδοποίησαν το νοσοκομείο και κατέφθασε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε τοπικό νοσοκομείο.
Όπως καταγγέλλει ο άτυχος πατέρας, ο 18χρονος είχε χάσει πολύ αίμα και ένιωθε αβάσταχτο πόνο. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, οι νοσηλευτές του έκαναν μια ακτινογραφία και του έδεσαν το πόδι, καθησυχάζοντας τον ότι έχει απλώς κάταγμα. Ενημέρωσαν τους γονείς του ότι τον μετέφεραν στην ορθοπεδική κλινική και ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, καθώς το πρόβλημα ήταν μόνο ορθοπεδικό.
Το τραγικό τέλος
Ο άτυχος νεαρός συνέχισε να πονάει και άρχισε να χάνει το φως του. Φοβόταν πολύ και όλο το βράδυ παρακαλούσε τους γονείς του να τον βοηθήσουν. Οι γιατροί τον ρωτούσαν αν είχε πόνους στο θώρακα ή στο κεφάλι και συνέχισαν να καθησυχάζουν τους γονείς του ότι πρόκειται απλώς για κρίσεις πανικού λόγω του ατυχήματος.
Αργά το βράδυ, ο 18χρονος άρχισε να έχει σπασμούς και έπεσε σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί τον μετέφεραν στην εντατική για οξυγόνωση καθώς φοβήθηκαν για λιπώδη εμβολή στο αίμα. Κι όντως ο νεαρός είχε πάθει ανακοπή και για ώρες βρίσκοταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Το νοσηλευτικό προσωπικό είπε στους γονείς πως “μόνο ένα θαύμα θα τον σώσει” αλλά δυστυχώς το θαύμα δεν έγινε ποτέ… Λίγες ώρες αργότερα ο 18χρονος έχασε τη μάχη με τη ζωή.
“Ας είναι ο γιος μου το τελευταίο τους θύμα”
Ο πατέρας του νεαρού ήταν δίπλα στο γιο του καθ΄όλο το μαρτύριο του και είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τους υπαίτιους. Όπως καταγγέλλει, οι γιατροί ποτέ δεν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και έδειξαν παντελή αδιαφορία για την κατάσταση του. Οι πόνοι του αντιμετωπίστηκαν με ηρεμιστικά ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε εμφανή την αγανάκτηση του για την “αδικαιολόγητη” ενόχληση του ενώ είχαν σοβαρότερα περιστατικά.
Όπως έδειξε και η νεκροψία, ο 18χρονος είχε θωρακική κάκωση και μερική ρήξη της θωρακικής αορτής. Με λίγα λόγια, έχανε αίμα πολύ αργά αλλά σταθερά, και υπήρχε αρκετός χρόνος να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να τον σώσουν.
“Δε θέλω να συμβεί σε κανένα άλλο παιδί και για αυτό θα τους κυνηγήσω, για τη δικαίωση της ψυχής του παιδιού μου”.
Η ανικανότητα και η αδιαφορία των γιατρών για μια ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Η τραγική αυτή ιστορία είναι μόνο μία από εκατοντάδες περιπτώσεις ιατρικών λαθών. Κανείς γονιός δεν πρέπει να νιώσει τον πόνο και την αδικία να χάνει το παιδί του από ιατρική αμέλεια!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]