Παραλίγο νεκρός 11χρονος από λάθος διάγνωση!

10 Αυγούστου, 2018

Παραλίγο νεκρός 11χρονος από λάθος διάγνωση!

Τη ζωή ενός 11χρονου αγοριού λίγο έλειψε να στοιχίσει η λάθος διάγνωση των γιατρών γνωστού Νοσοκομείου της Κύπρου. Το αγόρι είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις σε βρεφική ηλικία, καθώς πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και φέρει βαλβίδα παροχέτευσης. Η συγκεκριμένη βαλβίδα είχε χαλάσει και δεν λειτουργούσε πλέον, πράγμα που δεν κατάλαβαν οι γιατροί οι οποίοι έκαναν λόγο για συμπτώματα μηνιγγίτιδας και εγκεφαλίτιδας.  

Ο νευροχειρουργός που εξέτασε το αγόρι έβγαλε το συμπέρασμα πως η βαλβίδα λειτουργεί κανονικά, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων. Έδωσε επίσης εντολή να γίνει λήψη εγκεφαλονωτιαίου υγρού, μια εξέταση που θα κατά πάσα πιθανότητα θα σκότωνε το συγκεκριμένο παιδί και απαγορεύεται δια ροπάλου σε ασθενείς που πάσχουν από υδροκέφαλο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για καλή τύχη του αγοριού η μητέρα του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παιδονευροχειρούργο που είχε εγχειρίσει το παιδί παλαιότερα ο οποίος της είπε να μην αφήσει σε καμία περίπτωση να γίνει αυτή η εξέταση. Η έκθεση μάλιστα του παιδονευροχειρούργου που εξέτασε το παιδί δύο μέρες αργότερα στην Αθήνα αναφέρει πως εάν γινόταν αυτή η εξέταση το παιδί θα πέθαινε ακαριαία εν όψει υδροκεφαλίας και τρομακτικών πιέσεων στον εγκέφαλο. Οι γιατροί στη Λευκωσία επέμεναν στη δική τους λανθασμένη θέση, με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν με δική τους ευθύνη το παιδί στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο παιδί υπάρχει καταγγελία για αντίστοιχο ιατρικό λάθος και πριν την πρώτη επέμβαση αλλά το υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε ποτέ σε εξέταση της υπόθεσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το υπουργείου ενημέρωσε εγγράφως του γονείς ότι το παιδί σωστά μεταφέρθηκε καθώς σε ολόκληρη την Κύπρο δεν υπάρχει παιδονευροχειρούργος.

Αν έχετε πέσει και εσείς θύμα λάθους διάγνωσης και θέλετε να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε πατήστε ΕΔΩ: