Πατέρας κινήθηκε νομικά για την δικαίωση συζύγου και κόρης

6 Αυγούστου, 2019

Έναν “γολγοθά” βιώνει μία οικογένεια από τη Ρόδο τους τελευταίους μήνες προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προέκυψαν μετά τοκετό. Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους μετατράπηκε σε μία καθημερινή μάχη επιβίωσης.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου θα ορίσει απόφαση στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 για την αγωγή ενός στρατιωτικού, που ενεργεί για λογαριασμό και με την ιδιότητα του δικαστικού συμπαραστάτη της συζύγου του, ατομικώς αλλά και για λογαριασμό της ανήλικης κόρης τους κατά ιδιωτικής κλινικής. Οι υπεύθυνοι που θα βρεθούν στο εδώλιο είναι πέντε γιατροί που ανέλαβαν την σύζυγό του.
Σύμφωνα με την αγωγή:
Με την αγωγή ζητείται να καταβάλουν στην σύζυγό του το ποσό των 600.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη, το ποσό των 500.000 ευρώ ως αποζημίωση για την επίδραση της αναπηρίας στο μέλλον της, δαπάνες για υπηρεσίες νοσηλεύτριας, συνοδού και οικιακής βοηθού, 854.515,20 ευρώ, που αντιστοιχεί σε βέβαιη κατά την συνήθη πορεία των πραγμάτων μελλοντική ζημία, δαπάνες για λήψη ειδικής- βελτιωμένης διατροφής, δαπάνες σε νοσοκομεία, ιατρούς, για μετακινήσεις, για επελθούσα ζημία από αποχή από εργασία και για χρηματική ικανοποίηση της ηθικής του βλάβης.
Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο αφού της, είχαν σπάσει τα νερά, στην οικία της με σκοπό να γεννήσει το μωράκι της. Όλα πήγαν λάθος!
Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη μεταφορά του σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, στην Αθήνα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα αναπνευστικά προβλήματα που είχαν προκύψει. Το νεογνό χαίρει άκρας υγείας καθώς κατάφερε να επανέλθει πλήρως με την βοήθεια των γιατρών.
Η άτυχη γυναίκα όμως μετά τις επιπλοκές της γέννας βρέθηκε σε καταστολή, διασωληνωμένη και οδηγήθηκε στην εντατική. Η κακή διαχείριση της κατάστασής της από το ιατρικό προσωπικό, οι σοβαρές, επώδυνες, επικίνδυνες για την ζωή της λοιμώξεις και δυσκολίες κόστισαν την υγεία της σύμφωνα με τον σύζυγό της.
Σύντομα κατά την εξέταση του ζητήματος και την εκδίκαση της υπόθεσής θα βγει στην επιφάνεια το πόρισμα και η αλήθεια.
 
 Πηγή: dimokratiki.gr