Πέθανε γιατί… έσπασε το πόδι της!

9 Σεπτεμβρίου, 2019

Μία νεαρή γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της όταν έσπασε το πόδι της σε αγώνα δρόμου
Η 39χρονη είχε όνειρο ζωής να τρέξει σε έναν ημιμαραθώνιο λίγο πριν κλείσει τα 40 της χρόνια. Η ευκαιρία της ήρθε όταν διοργανώθηκε ένας αγώνας δρόμου για την ενίσχυση των ανθρώπων που πάσχουν από Πάρκινσον.
Έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει μαζί με τον σύζυγο της. Ωστόσο, κατά την διάρκεια του μαραθωνίου, αισθάνθηκε έντονο πόνο στο γόνατο της και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα. 
Καθώς ο πόνος δεν υποχωρούσε, η γυναίκα επισκέφθηκε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Οι γιατροί που την εξέτασαν δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα και αρκέστηκαν να της χορηγήσουν παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη χάπια.
Μία σωστή διάγνωση θα ήταν σωτήρια
Η μοίρα δυστυχώς έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην νεαρή μητέρα, η οποία έχασε τη ζωή της 12 ημέρες μετά τον τραυματισμό της.
Όπως αποδείχθηκε, στην πραγματικότητα, είχε σπάσει το πόδι της και η μη έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος της είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Συγκεκριμένα, το κάταγμα δημιούργησε πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα και θρόμβους στο αίμα. 
Η οικογένεια της προσέφυγε στην δικαιοσύνη, κατηγορώντας τους γιατρούς για θάνατο από αμέλεια. Σύμφωνα και με την καταγγελία του συζύγου της, μια απλή ακτινογραφία αρκούσε για να διαπιστωθεί το κάταγμα. 
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται! Οι ασθενείς πρέπει να σπάσουν την σιωπή τους και να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά. Η σιωπή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν…
 
Πηγή: https://www.star.gr