Πήγε για μια απλή εξέταση και έμεινε κουτσός!

Πήγε για μια απλή εξέταση και έμεινε κουτσός!

20 Ιουνίου, 2019

Έντρομος συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι του!
Ο 26χρονος ήταν σχεδόν κωφός εκ γενετής και αντιμετώπιζε προβλήματα με την ομιλία του. Κάποια στιγμή εισήλθε στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα γρίπης. Αφού τον εξέτασαν, του χορηγήθηκε ενδομυϊκή ένεση και του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή.
Όμως αμέσως μετά την χορήγηση της ένεσης, ο νεαρός άνδρας άρχισε να νιώθει πόνους στο δεξί του γλουτό. Συγκεκριμένα, ένιωθε δυνατό κάψιμο σε όλο το δεξί του πόδι και όταν προσπάθησε να σηκωθεί από το κρεβάτι, έντρομος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του!
Παρόλο που ο πόνος δεν υποχωρούσε, ο γιατρός του συνέστησε να επιστρέψει σπίτι του και να ξεκουραστεί, καθησυχάζοντας τον πως δεν υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας.
Ο 26χρονος, μην αντέχοντας τους πόνους, αποφάσισε να επισκεφθεί νευροχειρούργο για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Το πόρισμα του γιατρού ήταν τουλάχιστον σοκαριστικό!
Παράλυση του δεξιού ποδιού με πλήρη απώλεια των κινήσεων από το γόνατο και κάτω. Ο ασθενής αναγκάστηκε να προβεί σε επέμβαση για αποκοπή του ποδιού.
Ο νεαρός κινήθηκε νομικά εναντίον του νοσοκομείου, διεκδικώντας αποζημίωση!
 
Απαράδεκτη η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία!
Οι συνεχείς μειώσεις του κρατικού προϋπολογισμού στον τομέα της υγείας, έχει οδηγήσει σε τέλμα τόσο τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς.
Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η μείωση μισθών, η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και η εξάντληση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έχουν συχνά ως θύματα τους ασθενείς!
Εσείς έχετε ακούσει για παρόμοιο περιστατικό;
 
Πηγή: https://24h.com.cy