Πήγε στο νοσοκομείο να σωθεί, τον έδιωξαν και πέθανε!

18 Ιουλίου, 2022

Οι πόνο στο στήθος και η μειωμένη δυνατότητα να αναπνεύσει, οδήγησαν έναν 49χρονο να μεταβεί μόνος του, οδηγώντας (!) στο νοσοκομείο. Παρόλο που ζήτησε να τον δει κάποιος λόγω των ισχυρών πόνων στο στήθος και την πλάτη – χαρακτηριστικές ενδείξεις εμφράγματος- οι υπεύθυνοι τον έδιωξαν, καθώς  το νοσοκομείο… δεν ήταν σε εφημερία!

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Εκείνη την ώρα, έφτασε στο νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας” ο 49χρονος, νιώθοντας δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή.

Σύμφωνα με τους οικείους του, ο άτυχος 49χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση πήρε τηλέφωνο τον αδελφό του, ενώ έμπαινε στο αμάξι, για να πάει στο νοσοκομείο που του υπέδειξαν. Οδήγησε  για λίγα μέτρα και ο 49χρονος έχασε εντελώς τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η οικογένειά του ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για το γεγονός, έτσι ώστε να μην χαθούν άδικα άλλες ζωές, εξαιτίας ενός πρωτοκόλλου που δεν μπορεί να ΄΄εγκρίνει΄΄ την άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο, ακόμα και όταν αυτό δεν είναι σε εφημερία. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή έρχεται και επικροτεί αυτή την απόφαση των οικείων του άτυχου άνδρα. Με αυτή τους την κίνηση μπορεί να κινηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, υπερ των ασθενών. Νοσοκομεία ανοιχτά για όλες τις σοβαρές περιπτώσεις, προσλήψεις γιατρών, ασθενοφόρα πανέτοιμα να μεταφέρουν ασθενείς. Αυτά όλα δηλαδή, που έπρεπε να είναι ήδη σε λειτουργία… χωρίς να χρειάζονται μηνύσεις και δικαστικές αποφάσεις. 

Ο ασθενής όμως ή οι συγγενείς θυμάτων, δεν έχουν άλλο όπλο. Μόνο με την καταγγελία μπορεί -ίσως – να αλλάξει το σύστημα. 

Το σίγουρο είναι, ότι όταν το ιατρικό λάθος ή η αμέλεια βγαίνει στο φως, κάποιες ζωές, σίγουρα θα σωθούν. 

Μιλήστε και θα είμαστε δίπλα σας!

Update: Ο διοικητής του νοσοκομείου παραιτήθηκε, ο υπουργός Υγείας ζήτησε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό της χώρας αναζητά τι πηγαίνει λάθος στις πρακτικές του και τι δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ.