Προβλήματα στα σχολεία με τους εμβολιασμούς παιδιών

26 Σεπτεμβρίου, 2019

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι γιατροί και οι καθηγητές στην Πάτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία. 
Η άρνηση των γονιών να εμβολιαστούν τα παιδιά και η χαλαρότητα του ελέγχου στα σχολεία που πηγάζουν από το γενικότερο κίνημα κατά των εμβολίων τα τελευταία χρόνια, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών
Οι γιατροί επισημαίνουν πως ακόμα και ένα μικρό ποσοστό ανεμβολίαστων μαθητών, μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα! Μάλιστα, η έξαρση των ιώσεων από τις χαμηλές θερμοκρασίες, της γρίπης και της ιλαράς θέτουν καθιστούν αναγκαίο μέτρο τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών.
Παρόλο που στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς δεν μπορεί να γίνει εγγραφή του μαθητή χωρίς βιβλιάριο υγείας, το νομικό παραθυράκι των προσωπικών δεδομένων δίνει την ευκαιρία στους γονείς και κηδεμόνες να αποφεύγουν τον εμβολιασμό. 
Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης ότι ο έλεγχος των βιβλιαρίων πραγματοποιείται από τον εκάστοτε διευθυντή, ο οποίος όμως δεν είναι γιατρός ούτε έχει ιατρικές γνώσεις.
Η ιατρική κοινότητα ζητά επανειλημμένα την προσοχή των πολιτών για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι λόγω μικρότερων ηλικιών.
 
 
Πηγή: http://patrastimes.gr