Σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στην Κρήτη! Σκηνές που σοκάρουν!

25 Σεπτεμβρίου, 2018

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στον στην Κρήτη! Γιατρός οδηγήθηκε με χειροπέδες μπροστά στον ανακριτή λόγω ασέλγειας σε νεαρή κοπέλα!
Η 25χρονη κοπέλα κατήγγειλε ότι ο 55χρονος γιατρός την εξέτασε σε σημεία που δεν ήταν της αρμοδιότητας του. Η κοπέλα μάλιστα δήλωσε ότι ο γιατρός με το ένα χέρι την εξέταζε και με το άλλο αυνανιζόταν!

Η αστυνομία γρήγορα εντόπισε τον γιατρό και τον μετέφερε στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Ο γιατρός ζήτησε από τον ανακριτή λίγο χρόνο για να προετοιμάσει την απολογία του. Το αίτημά του έγινε δεκτό και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κρήτης αφού αποκαλύφθηκε ότι η 25χρονη κοπέλα δεν ήταν η μόνη ασθενής που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον γιατρό! Ίσως ήταν η πρώτη κοπέλα που μίλησε αλλά υπήρξαν και άλλες γυναίκες που μετά την αποκάλυψη του περιστατικού αποφάσισαν να μιλήσουν και αυτές!
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του γιατρού αποτελεί εκτός από ποινικό αδίκημα και πολύ σοβαρό Ιατρικό Λάθος το οποίο τιμωρείται ανάλογα και το θύμα μπορεί να αποζημιωθεί! Όπως και κάθε είδος ασεβούς συμπεριφοράς από γιατρό προς ασθενή θεωρείται Ιατρικό Λάθος!
Βλέπουμε ότι πολλές φορές πολίτες που έχουν αντιμετωπίσει τέτοια συμπεριφορά, διστάζουν να μιλήσουν! Έτσι όμως ο εκάστοτε γιατρός μπορεί να συνεχίσει να έχει ανάρμοστη συμπεριφορά και σε άλλους ασθενείς όπως συνέβη και με τον γιατρό στην Κρήτη! Μη διστάζετε στιγμή να μιλήσετε αν γίνατε μάρτυρας τέτοιας συμπεριφοράς! Αν μιλήσετε, και οι ίδιοι θα δικαιωθείτε αλλά και θα σώσετε πολύ κόσμο από μελλοντικά πιθανά Ιατρικά Λάθη!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Άλλη μια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κρήτη!

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένας γιατρός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση στην Κρήτη! Πριν ενάμιση χρόνο ένα παρόμοιο σκηνικό είχε συγκλονίσει και το νησί αλλά και όλη την Ελλάδα!
Ένας τεχνικός ορθοπεδικός μηχανημάτων στο Ηράκλειο ασέλγησε εις βάρος 13χρονης μαθήτριας! Το κορίτσι είχε επισκεφτεί με τη μητέρα της τον επαγγελματικό χώρο του τεχνικού ορθοπεδικού επειδή είχε θωρακική σκολίωση.
Ενώ η μητέρα ανυποψίαστη περίμενε στον προθάλαμο, ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της μικρής, η οποία το είπε στη συνέχεια στους γονείς της.
Ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων αναμένεται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη, στις 12 Οκτωβρίου, για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.