Σίφνος: Κινδύνευσε νεογνό από την απουσία παιδιάτρου

17 Φεβρουαρίου, 2020

Τα νησιά της χώρας βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με τις τρομακτικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Παραλίγο θύμα της τραγικής έλλειψης γιατρών ήταν ένα βρέφος μόλις 40 ημερών, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Παρόλο που στο νησί υπάρχουν περίπου 500 παιδιά, δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος παιδίατρος με αποτέλεσμα οι νησιώτες να ζουν με την αγωνία μην κινδυνεύσει η ζωή των παιδιών τους.
Το νεογνό παρουσίασε βρογχίτιδα και οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου υπήρχε μόνο μια αγροτική γιατρός. Η γιατρός και οι γονείς του μωρού συναίνεσαν να διακομιστεί χωρίς την συνοδεία ιατρικού προσωπικού με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αθήνα για την νοσηλεία του.
Η μεταφορά του με πλωτό σκάφος στην Μήλο και στην συνέχεια αεροδιακομιδή στην Αθήνα δεν μπορούσε να γίνει λόγω των καιρικών συνθηκών και έτσι επιστρατεύτηκε το Πολεμικό Ναυτικό για να σώσει τη ζωή του νεογνού.
Η αγωνία του νεαρού ζευγαριού ήταν στα ύψη καθώς προσπαθούσαν να βρουν εγκαίρως μια λύση για το παιδάκι τους! «Εμείς θέλουμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε στο νησί μας να διαθέτει μια σοβαρή ιατρική περίθαλψη και να μη ζήσει άλλος γονιός αυτό που ζήσαμε εμείς», δήλωσε ο πατέρας του μικρού.
Ευτυχώς το μικρό αγγελούδι χαίρει πλέον άκρας υγείας και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στην αγκαλιά της οικογένειας του. Η δήμαρχος της Σίφνου έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο πρόβλημα που υπάρχει με την απουσία μονίμου παιδιάτρου στο νησί, και παρόλο που έχει βγει ήδη προκήρυξη για τη θέση δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.
 
Πηγή: https://www.star.gr