Σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς για COVID-19 στην Καρδίτσα

8 Σεπτεμβρίου, 2021

Η πανδημία του κορονοϊού μετρά μέχρι σήμερα περισσότερους από 4.600.000 θανάτους παγκοσμίως και σχεδόν 14.000 στη χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί δεν επιθυμούν εμβολιαστούν -παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων για την ασφάλεια και την υψηλή προστασία των εμβολίων απένταντι στον ιό- υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαιώμα τους, να επιλέγουν τη θεραπευτική μέθοδο που θα ακολουθήσουν. 

 

 

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (διαβάστε την απόφαση εδώ) τονίζει, ότι όσοι έχουν υποστεί βλάβη στην υγείας τους μετά από εμβολιασμό (συμπεριλαμβάνομενων των εμβολίων κατά του Covid-19), δικαιούνται ν’ αποζημιωθούν, ανεξάρτητα από εάν υπάρχει παράλληλα ιατρικό λάθος.

Τι συνέβη με τα πλαστά πιστοποιητικά; 

 

Μία υπάλληλος στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, φέρεται να έχει προμηθεύσει δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά σε συγγενείς της. Η υπόθεση εξέταζεται ήδη από τον Εισαγγελέα, ενώ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας,  κατέθεσε όσα στοιχεία είχε στην κατοχή του, για να να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπάλληλος εργάζεται από τον περασμένο Μάιο στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο, ενώ παράλληλα, εξετάζεται αν είχε συνεργούς.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω υπάλληλος φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη της γιατρού, εισερχόμενη παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της. Το γεγονός ότι βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και σε ώρες εκτός υπηρεσίας, ήταν εκείνο που κίνησε αρχικά  τις υποψίες, ώστε να διερευνηθεί τι συμβαίνει…

 

Οι περισσότεροι εικονικά εμβολιασμένοι φέρεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, Ορισμένοι μάλιστα, έχουν κοινή καταγωγή με την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται. Ακόμη, διερευνάται τόσο εάν οι εικονικά εμβολιασμένοι είναι αντιεμβολιαστές που ήθελαν να κερδίσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά και τα κίνητρα της υπαλλήλου… 

Οι συνέπειες που αναμένεται να δεχθούν οι υπεύθυνοι…

 

Σύμφωνα με δημιογραφικές πηγές που ήρθαν στη δημοσιότητα όμως, το πρόβλημα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά Καρδίτσας, πιθανώς δεν εντοπίζεται μόνο στη συγκεκριμένη σε ό,τι αφορά τις πολλές περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών… Το σκάνδαλο φαίνεται να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί την ώρα που η κοινότητα του Παλαμά Καρδίτσας δεν μετρά περισσότερους από 6.000 κατοίκους !!

 

Ως εκ τούτου, αναμένενται ν’ ασκηθούν διώξεις στους υπεύθυνους της απάτης και δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος. Οι εισαγγελικές αρχές μάλιστα, δεν αποκλείεται να διατάξουν την άρση τραπεζικού απορρήτου ώστε να διαπιστώσουν αν οι υπεύθυνοι έλαβαν χρήματα για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προέβησαν. Δίωξη μάλιστα πιθανότατα θα ασκηθεί και στους πολίτες που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά, εφόσον βέβαια προκύψει ότι δεν έκαναν ποτέ το εμβόλιο.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Στο Συνήγορο του Ασθενή, επικοινωνούμε καθημερινά με ανθρώπους που παρουσίασαν προβλήματα στην υγεία τους μετά από εμβολιασμό τους,  

 

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας