Σε ελληνικό νοσοκομείο αφήνουν σωρούς νεκρών έξω από τα ψυγεία

Σοκ! Σε ελληνικό νοσοκομείο αφήνουν σωρούς νεκρών έξω από τα ψυγεία!

12 Δεκεμβρίου, 2018

Μία καταγγελία σοκ έγινε εις βάρος νοσοκομείου στη βόρεια Ελλάδα! Το νοσοκομείο είχε αφήσει εκτός ψυγείων σωρούς νεκρών αγνώστου ταυτότητας, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να αποσυντίθενται! Φυσικά κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

Η καταγγελία έγινε από ιατροδικαστή που δουλεύει στο νεκροτομείο του νοσοκομείου! Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και αναμένεται να απολογηθούν οι υπεύθυνοι.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας βέβαια δήλωσε ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και συνηθίζει η υπηρεσία να λαμβάνει σωρούς που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη. Συνήθως αυτοί οι σωροί είναι νεκροί αγνώστου ταυτότητας που δεν έχουν βρεθεί από τους συγγενείς ή οι συγγενείς τους δεν θέλουν να παραλάβουν τους σωρούς λόγω οικονομικού προβλήματος.

Όμως το γεγονός ότι ένας άνθρωπος, γνώστης του αντικειμένου βρέθηκε στο σημείο να καταγγείλει την ίδια υπηρεσία που δουλεύει μας γεμίζει και εμάς αμφιβολίες για τη δήλωση της προϊσταμένης ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

Οι σωροί πρέπει να φυλάσσονται στα ψυγεία και όχι να βρίσκονται σε αποσύνθεση, πεταμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείου που υποδέχεται εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά και μπορεί έτσι να τους παρουσιαστούν επιπλέον ιατρικά προβλήματα!

Αν έχετε παρατηρήσει κι εσείς οποιοδήποτε περιστατικό που μπορεί να παρακωλύει τη σωστή φροντίδα των ασθενών είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, μπορείτε να το καταγγείλετε!

Με τη δική σας φωνή μπορείτε να βοηθήσετε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία στα νοσοκομειακά ιδρύματα!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]