Σοβαρά ιατρικά λάθη φαίνεται πως οδήγησαν στον θάνατο του Φυντανίδη

10 Σεπτεμβρίου, 2018

Σοβαρά ιατρικά λάθη φαίνεται πως οδήγησαν στον θάνατο του Φυντανίδη

Λόγο για σημαντικά ιατρικά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του πολύ γνωστού δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη κάνει το πόρισμα των αρμόδιων επιθεωρητών υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση, οι γιατροί πολύ γνωστού κρατικού νοσοκομείου στο οποίο εισήχθη ο δημοσιογράφος, ο οποίος έπασχε από  καρδιακά προβλήματα, δεν φρόντισαν να ενημερωθεί σωστά ο ιατρικός φάκελος του Σεραφείμ Φυντανίδη.

Επιπλέον, σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύθηκε ο δημοσιογράφος πριν χάσει τη μάχη με τον θάνατο, εισήχθη κατευθείαν για χειρουργείο αγγειοπλαστικής, σύμφωνα με την διάγνωση που έκανε γιατρός ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του, χωρίς προηγουμένως να γίνει ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η στεφανιαία νόσος.

Ακόμη, οι επιθεωρητές εντόπισαν πως ο θάνατος του Φυντανίδη οφείλεται σε ρήξη του τοιχώματος της αριστερής κοιλίας της καρδιάς. Οι εξετάσεις όμως που είχε κάνει ο δημοσιογράφος πριν το χειρουργείο δεν έδειξαν πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Επομένως το πιο πιθανό σενάριο είναι το πρόβλημα αυτό να δημιουργήθηκε από λάθος χειρισμούς των ιατρών κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Τον λόγο σε αυτή την υπόθεση έχει πλέον η δικαιοσύνη η οποία έχει λάβει το πόρισμα και θα συνεχίσει την έρευνα μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να επιδικαστεί η κατάλληλη αποζημίωση στους συγγενείς του εκλιπόντος.   

Στη δικαιοσύνη πρέπει να φτάνει κάθε ιατρικό λάθος και να αποζημιώνονται οι ασθενείς! Αν έχετε κι εσείς περάσει κάτι τέτοιο, ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]