Στέφανος Κορκολής: Ο καρκίνος και η λάθος διάγνωση

Στέφανος Κορκολής: Ο καρκίνος και η λάθος διάγνωση

13 Ιουλίου, 2023

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και δημιουργός Στέφανος Κορκολής, μίλησε για την περιπέτεια υγείας που είχε ο ίδιος με τον καρκίνο για αρκετά χρόνια, αλλά και για την λάθος διάγνωση των γιατρών που έλαβε ο πατέρας του και κόστισε τη ζωή του.

 

Ο καλλιτέχνης δεν ανάλυσε τον χαμό του πατέρα του, καθώς όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που μιλάει για αυτό.

 

«Στον πατέρα μου θεωρώ ότι είπα τα πάντα πριν φύγει από τη ζωή. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ο τρόπος που “έφυγε”. Ο πατέρας μου “έφυγε” από λάθος διάγνωση, πρώτη φορά μιλάω γι’ αυτό, και αν και ξέρω πως δεν φταίω, μου έχει μείνει το αγκάθι.

 

Δεν θέλησε να αναπτυχθεί περισσότερο, καθώς όπως είπε, «τώρα είναι αργά, τον έχασα …»

Σε ερώτημα για το αν προχώρησαν την υπόθεση, είπε:

«Δεν θέλησα να κινηθώ νομικά για τον θάνατο του πατέρα μου, από τη στιγμή που έχεις χάσει τον άνθρωπό σου, ό,τι και αν κάνεις μετά δεν έχει νόημα…»

 

«Ήταν ζόρικη εποχή»

 

«Την εποχή που βρέθηκα αντιμέτωπος με τον καρκίνο, οι άνθρωποι που μιλούσα ήταν η οικογένειά μου. Η μάχη μου με τον καρκίνο και όλη εκείνη η εποχή ήταν ζόρικη. Είναι αυτό που λες ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε σένα, έτσι την πάτησα. Ενώ είχα συμπτώματα που έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά, έβγαζα μόνος μου συμπεράσματα για να αποφύγω να πάω στον γιατρό. Θέλω να πω στους νέους ανθρώπους που μας ακούνε, μακριά από το τσιγάρο».

 

«Την περίοδο που ήρθα αντιμέτωπος με τον καρκίνο πέταξα πολλά πράγματα τοξικά, όπως και τοξικούς ανθρώπους από δίπλα μου. Εκανα μια απίστευτη “οικονομία” στους ανθρώπους που θέλω να κρατήσω, πορεύομαι με αυτούς που έχω επιλέξει και με δικαιώνουν μέσα στα χρόνια. Πάντα υπάρχει μέσα μου η αγωνία τι μέλλει γενέσθαι, αν πω ότι δεν φοβάμαι, θα είναι ψέμα, φοβάμαι, δεν θα το έπαιζα θαρραλέος. Αυτό που μου έλεγε πάντα η μητέρα μου όσο βίωνα την περιπέτεια με τον καρκίνο ήταν ότι όλα θα πάνε καλά».