Στις 6 Οκτωβρίου η δίκη, για το θάνατο γυναίκας και του εμβρύου που κυοφορούσε

5 Αυγούστου, 2022

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος, από το να χάνουν οι γονείς το παιδί τους… πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για βρέφος μόλις 35 ημερών. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τραγική μητέρα που είδε το παιδί της να σβήνει: «…δεν γνωρίζω γιατί το μωράκι μας πέθανε ξαφνικά. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο είχε υψηλό πυρετό και δεν έπεφτε κάτω από 38. Οι γιατροί προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Περιμένουμε να μάθουμε γιατί έφυγε έτσι το παιδί μας»

Απάντηση σε αυτό το θλιβερό ΄΄γιατί΄΄, περιμένουν να δώσουν πλέον οι ιστολογικές εξετάσεις. 

Οι ιατροδικαστικές έρευνες που γίνονται με αφορμή ΄΄ξαφνικών΄΄ θανάτων, δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως προσβολή στους νεκρούς…

Το να γνωρίζεις κάποιος από τι έφυγε ο δικός του άνθρωπος, είναι παρηγοριά…«ηρεμία ψυχής» για τον εκλιπόντα… δικαιοσύνη για όλους (σε περίπτωση ιατρικού λάθους).

Για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι πίσω από ένα θάνατο ή μόνιμη αναπηρία, κρύβεται κάποια ιατρική αμέλεια, ο Συνήγορος του Ασθενή είναι κοντά τους με νομική, ιατροδικαστική και ιατρική συμβουλή. Η έρευνα μπορεί να φέρει στο φως, ένα τραγικό λάθος που θα πρέπει να τιμωρηθεί. 

Ο δρόμος της δικαιοσύνης χρειάζεται βαθιά γνώση και εμπειρία… και εμείς μπορούμε να σας τα εγγυηθούμε και τα δυο.