Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Χωρίς αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι

9 Σεπτεμβρίου, 2021

Χιλιάδες υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Ωστόσο, η απόφαση αυτή φαίνεται να εφαρμόζεται με… εξαιρέσεις!

 

Το μέτρο της αναστολής εργασίας για το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων που δεν έχει εμβολιαστεί, φαίνεται στην πράξη, ότι εξαιρεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία… Σύμφωνα με δημιογραφικές πληροφορίες, στα στρατιωτικά νοσοκομεία  μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει επιδοθεί καμία πράξη αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους. 

 

Αντίθετα, 6.450 εργαζόμενοι από το προσωπικό των Εθνικού Συστήματος Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, επειδή δεν εμβολιάστηκαν κατά της COVID-19. Αν και υποστήριζεται ότι εκδόθηκαν έγκαιρα η υπουργική απόφαση και οι σχετικές διαταγές για την εφαρμογή του μέτρου που αφορά τη λειτουργία δημοσίων και ιδιωτικών υγειονομικών δομών, οι πληροφορίες από το προσωπικό των νοσοκομείων υποστηρίζει ότι δεν έχει φτάσει καμία διαταγή. Έτσι, δεν έχει επιδοθεί και σε κανέναν ανεμβολίαστο εργαζόμενο απόφαση για αναστολής εργασίας.

 

Τα στελέχη του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, προβληματίζουν την κυβέρνηση αλλά και τη  στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο ακριβής αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζομένων δεν έχει δοθεί, παρά το γεγονός ότι οι στρατιωτικές πηγές δηλώνουν ότι από τις διοικήσεις των νοσοκομείων έχει γίνει καταγραφή του προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί…

Τι συμβαίνει στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών…

 

 

Σε σύνολο περίπου 1100 εργαζομένων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι 120 παραμένουν ανεμβολίαστοι. Πρόκειται για το το 10% περίπου του προσωπικού, με τους 35 εξ αυτών να είναι γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. 

 

Μέχρι σήμερα σε κανέναν από τους 120 δεν είχε επιδοθεί πράξη αναστολής εργασίας. Ωστόσο, σημειώνεται ότι ορισμένοι έκαναν χρήση της άδειας τους και όσοι δεν άσκησαν αυτό το δικαίωμα παρουσιάστηκαν κανονικά στην υπηρεσίας τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να πείσει το προσωπικό να λάβει έστω την πρώτη δόση, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στη λήψη του εμβολίου για τον Covid – 19. 

 

Όπως είναι φανερό από τα παραπάνω, το μέτρο δεν εφαρμόζεται με τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζεται στις υγειονομικές μονάδες του Ε.Σ.Υ…

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας