Τα “φακελάκια” τους φακέλωσαν! 4 γιατροί κατηγορούμενοι!

14 Δεκεμβρίου, 2018

Τρία εκατομμύρια ευρώ κόστισαν στους ασθενείς οι “υπηρεσίες” 4 γιατρών που υπηρετούν το ιατρικό επάγγελμα σε νοσοκομεία της Θράκης.

Η έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα για τα έτη 2009 έως 2014, δείχνει ότι οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανάγκασαν τους ασθενείς και τους συγγενείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην “τσέπη”. Στην έρευνα διαφαίνεται ότι οι λογαριασμοί ήταν “φουσκωμένοι” κατά 3 εκατομμύρια ευρώ!

Οι 4 περιπτώσεις αδικαιολόγητης υπέρβασης καταθέσεων γιατρών του Ε.Σ.Υ.:

  • Γιατρός του Ε.Σ.Υ. Με υπέρβαση κατά 30.000 ευρώ.
  • Γιατρός του Ε.Σ.Υ. Με υπέρβαση κατά 1,6 εκατ. ευρώ και της συζύγου του –επίσης γιατρού- κατά 540.000 ευρώ.  
  • Γιατρός του Ε.Σ.Υ. Με υπέρβαση κατά 165.000 ευρώ και της συζύγου του, η οποία δεν είναι ανήκει στο ίδιο επάγγελμα, κατά 70.000 ευρώ.
  • Γιατρός του Ε.Σ.Υ. Με υπέρβαση κατά 550.000 ευρώ.

Φυσικά, αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις καθώς την τελευταία δεκαετία έχουν παρατηρηθεί και καταγγελθεί πολλά παρόμοια περιστατικά. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι πως ακόμα και στα χρόνια της Κρίσης κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις δύσκολες καταστάσεις και τα προβλήματα των ασθενών για να πλουτίζουν και να “χτίζουν” τις περιουσίες τους.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και η αναβάθμιση του συστήματος προωθεί τη Διαφάνεια, καθώς πλέον τα ίχνη των τραπεζικών κινήσεων μπορούν να παρακολουθούνται και να ελέγχονται από τις Αρχές.

Κανένας ασθενής δεν πρέπει να διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο του “μαύρου” χρήματος αλλά πρέπει να καταγγέλλει τις περιπτώσεις που συναντά. Μη γίνετε “κρίκος” αυτής της αλυσίδας. Κάντε τη διαφορά…. ΜΙΛΗΣΤΕ!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]