Τα βιντεοπαιχνίδια μειώνουν τα χειρουργικά λάθη!

9 Νοεμβρίου, 2018

Ένα απρόσμενο εύρημα μιας έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ! Οι χειρουργοί που “προθερμαίνονται” με βιντεοπαιχνίδια λίγο πριν το χειρουργείο είναι πιο γρήγοροι και κάνουν λιγότερα λάθη στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις!

Στην έρευνα συμμετείχαν 303 χειρουργοί που έπαιξαν βιντεοπαιχνίδια όπως το Super Monkey Ball! Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν την άσκηση του «σχοινιού κόμπρα», μια στάνταρτ άσκηση για τη ραφή εσωτερικών τομών.

Όσοι χειρούργοι είχαν παίξει στον υπολογιστή παιχνίδια 20 λεπτά πριν πιάσουν τα χειρουργικά εργαλεία, ολοκλήρωσαν την άσκηση 11 δευτερόλεπτα νωρίτερα! Δεδομένου ότι οποιοδήποτε λάθος καθυστερεί την διαδικασία, οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα βιντεοπαιχνίδια μειώνουν τα λάθη!

Δεν είναι η μόνη έρευνα όμως που αποδεικνύει κάτι τέτοιο! Και παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν τον συγχρονισμό ματιών και χεριών και μειώνουν τους χρόνους αντίδρασης! Αυτά τα αποτελέσματα είναι πιο εμφανή στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.

Μάλιστα ένας χειρουργός έχει δημιουργήσει το ιατρικό βιντεοπαιχνίδι Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Top Gun, το οποίο έχουν χρησιμοποιήσει 5.000 γιατροί από το 1991 έως σήμερα!

Διαβάστε άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στο blog μας: https://sta.bcla.gr/blog-iatrika-lathi/