Τεφτέρι 6.204.334 ευρώ άφησε γιατρός στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.!

27 Νοεμβρίου, 2018

Άλλος πληρώνει, κι άλλος λαμβάνει… στην περίπτωση γιατρού περιφερειακού νοσοκομείου του Δημοσίου, όπου χρέωσε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με 6 εκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά!
Για τρία ολόκληρα χρόνια, το διάστημα 2015-2018, ο γιατρός συνταγογραφούσε καταχρηστικά για την υπηρεσία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν συνεργαζόταν με κάποιο κύκλωμα και ποιος ήταν ο σκοπός του.
Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, εξακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, η συστηματική παραβατική συμπεριφορά του γιατρού, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.
Το υπέρογκο ποσό που χρεώθηκε η υπηρεσία ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ! Η δικογραφία εναντίον του γιατρού με τις παράνομες και καταχρηστικές συνταγογραφήσεις έχει σχηματιστεί και αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση του από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
Μεγάλος προβληματισμός έχει προκύψει ωστόσο στη Δημόσια Υπηρεσία, για τον τρόπο με τον οποίο διενεργούσε ανεξέλεγχτα ο γιατρός όλο αυτό το διάστημα. Μήπως δεν είναι ο μοναδικός που καταχράστηκε το ρόλο του;
Οι παραβιάσεις του νόμου από το ιατρικό προσωπικό ζημιώνουν το σύστημα υγείας, τον κλάδο και τους ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ. την περίπτωση γιατρού που ασκούσε την ιατρική χωρίς πτυχίο επί έτη!