Τελικά τιμωρούνται οι γιατροί που λαμβάνουν φακελάκια;

27 Αυγούστου, 2019

Τι συμβαίνει τελικά με τους επίορκους γιατρούς που χρηματίζονται, είτε αποζητούν κάθε ευκαιρία για να αυξήσουν το εισόδημα τους;
H Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας έχει δημιουργήσει μία μακρά λίστα με ονόματα γιατρών που έχουν “πιαστεί” επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται
Η λήψη επιπλέον πληρωμής “κάτω από το τραπέζι” μεταξύ γιατρών και ασθενων δεν αποτελεί νέα τακτική. Πρόκειται για παλιά συνήθεια στα ελληνικά νοσοκομεία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Οι ασθενείς στην προσπάθεια τους να λάβουν μεγαλύτερη προσοχή και καλύτερες υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας συνεχίζουν να δίνουν στους γιατρούς φακελάκια. Το σύστημα Υγείας αδυνατεί όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς αποφυγής τέτοιων περιστατικών. 
Πολλά από τα περιστατικά δεν καταγγέλλονται και όσα αναφέρονται πολλές φορές δεν περνούν από τις αρμόδιες επιτροπές. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα πολλοί από τους γιατρούς επιστρέφουν στις θέσεις τους.
Μόνη λύση για την απόδοση ευθυνών είναι η νομική οδός. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται οτι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και θα αποδειχθεί η ενοχή τους γιατρού που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ανάγκη του ασθενή και να τον εξαπατήσει.
Πηγή: https://www.healthreport.gr