Θάνατος, λίγο μετά το εξιτήριο

20 Μαΐου, 2022

Έρευνες για τον άτυχο άνδρα που έχασε τη ζωή του… σε μια καρέκλα του νοσοκομείου, λίγο μετά το εξιτήριο, διερευνά ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειάς του. 

 Ο άνδρας είχε απευθυνθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε νιώσει πόνο στο πόδι. Ο χειρουργός του νοσοκομείου αποφάνθηκε ότι δεν είχε τίποτα σοβαρό και μπορούσε να φύγει. 

Ο 43χρονος αρνήθηκε να αποχωρήσει, καθώς εξακολουθούσε να μη νιώθει καλά και μάλιστα ακολούθησε και ένας μικρός διαπληκτισμός με το προσωπικό του νοσοκομείου.  

Ο ασθενής, κάθισε σε μια καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου και μετά από μιάμιση ώρα… πέθανε. Η σορός του εντοπίστηκε μετά από ώρες και μάλιστα στην αλλαγή της βάρδιας του προσωπικού. 

Συγκλονισμένος – όπως ήταν φυσικό- ο αδελφός του θύματος, ανέφερε ότι εάν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος πέθαινε. Το πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε, επειδή κάποιος ιατρός θεώρησε ότι ο απλός πόνος στο πόδι, δεν ΄΄άξιζε΄΄ μια παραπάνω εξέταση. 

Στην τραγική ιστορία, έρχεται να προστεθεί και ότι το νοσοκομείο δεν επέτρεπε να γίνει η αναγνώριση του νεκρού, καθώς όπως έλεγαν, ήταν θετικός από κορονοϊό. Με εισαγγελική παρέμβαση, μετά από μέρες, έγινε νεκροψία και διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος όχι μόνο δεν νοσούσε από κορονοϊό, αλλά και ότι οι εξετάσεις που του είχαν κάνει , είχαν γίνει σε απλό θάλαμο και όχι σε μονάδα covid.  

Η οικογένεια του θύματος, παρόλο τη θλίψη και την οργή της, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο Συνήγορος του Ασθενή, γνωρίζει καλά πόσο δύσκολο είναι για μια οικογένεια, να ΄΄διαχειριστεί΄΄ πένθος και ΄΄καταγγελία ΄΄ μαζί. 

Όμως -μπορεί να ακουστεί περίεργο- μια καταγγελία, μπορεί να προσφέρει γαλήνη στις ψυχές… τόσο εκείνων που έφυγαν, όσο και εκείνων που ΄΄παρέμειναν΄΄. Μια καταγγελία δεν γίνεται για να πάρει ο συγγενής του άτυχου ασθενή ( ή του ασθενή που θα μείνει με χρόνιο πρόβλημα, μετά από πχ μια λάθος γνωμάτευση ή αγωγή), αποζημίωση. Γίνεται για να σταματήσουν -όσο είναι δυνατόν- τα λάθη και οι αμέλειες στον ιατρικό τομέα. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή, έχει όλη την τεχνογνωσία, για να βοηθήσει όλους εσάς που έχετε να αντιμετωπίσετε τα αποτελέσματα κάποιου ιατρικού λάθους. 

Μην αφήσετε κανέναν, να ΄΄ εκμεταλλευτεί ΄΄ τη θλίψη σας και να ΄΄σκεπάσει΄΄ το λάθος, που μπορεί να φέρει έως και τον θάνατο.

Μιλήστε… η ψυχική γαλήνη, είναι αποτέλεσμα της δικαιοσύνης.