Θάνατος νεαρού: Οι εξετάσεις του άργησαν 5 μέρες!

Θάνατος νεαρού: Οι εξετάσεις του άργησαν 5 μέρες!

1 Μαρτίου, 2019

Δεν διέγνωσαν έγκαιρα τον υποθυρεοειδισμό του
Η μητέρα του άτυχου νεαρού καταγγέλλει το νοσοκομείο για θάνατο από ιατρική αμέλεια. Όπως αναφέρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων είχαν περαστεί στο σύστημα, αλλά τους τα ανακοίνωσαν πέντε ημέρες μετά!
 
Ήταν όμως πολύ αργά…
Ο άτυχος νεαρός έπαθε υποθερμία και σηψαιμικό σοκ και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις, ο 26χρονος έπασχε από υποθυρεοειδισμό και έπρεπε να του χορηγηθεί άμεσα θυροξίνη.
Η μητέρα του κατηγορεί το νοσηλευτικό προσωπικό για το χαμό του γιου της. Όπως δήλωσε «Δυστυχώς έκαμα το λάθος να θεωρήσω ότι για ένα σοβαρό περιστατικό έπρεπε να απευθυνθώ και να εμπιστευτώ το κρατικό μας νοσηλευτήριο».
 
Η υπόθεση στα δικαστήρια
Η οικογένεια του νεαρού είναι αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. «Κάποιοι γιατροί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και πρέπει να λογοδοτήσουν». Έχει ήδη επικοινωνήσει με δικηγόρο και θα προχωρήσουν σε καταγγελία του νοσοκομείου για ιατρική αμέλεια.
Η ανικανότητα και η αδιαφορία των γιατρών για μια ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Κανείς γονιός δεν πρέπει να νιώσει τον πόνο και την αδικία να χάνει το παιδί του από ιατρική αμέλεια!
 
Η παραπάνω τραγική περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε μία μεγάλη λίστα ιατρικών λαθών που συμβαίνουν καθημερινά και αποδεικνύει ότι τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.tothemaonline.com/