Θάνατος της 44χρονης από το εμβόλιο της AstraZeneca

15 Ιουνίου, 2021

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί ήδη επτά περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων από το εμβόλιο της AstraZeneca, τρία εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα. Ορισμένοι από εκείνους που υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους λόγω του εμβολίου ή συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγγελία του περιστατικού και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαλευκάνουν τι συνέβη. 

 

Ανάλογες είναι και εξελίξεις στην υπόθεση της 44χρονης γυναίκας από την Κρήτη, που έχασε τη ζωή της λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της από AstraZeneca.  Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, αναζητεί  απαντήσεις και σε δηλώσεις του αναφέρει ότι η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού να χορηγεί το εμβόλιο AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάνω των 60 ετών, είναι “έγκλημα”… Ο σύζυγος της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Μέχρι τώρα είχαμε να διαχειριστούμε τη θλίψη και τον πόνο, από χθες έχουμε να διαχειριστούμε την οργή και την αγανάκτηση, όχι τόσο για την απόφαση της Επιτροπής -η οποία δικαιώνει αυτά που λέγαμε- αλλά τις δικαιολογίες που επικαλούνται για να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι είναι κάτω από 60 χρονών".

Οι ευθύνες της Επιτροπής Εμβολιασμού

 

O σύζυγος της 44χρονης γυναίκας καταγγέλει όσα συνέβησαν και ανάφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή: «θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι»… Τονίζει δε, ότι από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ του εμβολιασμού. Οι γιατροί ανέφεραν εξ αρχής ότι το πρόβλημά γυναίκας, ενδέχεται να οφείλεται στον εμβολιασμό της. Η ίδια όμως, ζήτησε από το σύζυγο της να μην μιλήσει σε κανέναν δημοσιογράφο, ώστε να μην γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών…

Υποψιάζεστε ότι έχετε υποστεί βλάβη λόγω του AstraZeneca εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

Αποζημίωση για βλάβες από εμβολιασμό

 

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  καθιστά σαφές ότι όσοι έχουν υποστεί βλάβη στην υγείας τους μετά από εμβολιασμό, δικαιούνται ν’ αποζημιωθούν, ανεξάρτητα από εάν υπάρχει παράλληλα ιατρικό λάθος. Ακόμη και αν οι τυχόν βλάβες  δημιουργήθηκαν μετά από εμβολιασμό και ανεξάρτητα από το εάν δεν υπάρχει παράνομη πράξη γιατρού (ιατρικό λάθος) και η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, σύμφωνα με την απόφαση, οι παθόντες πρέπει να αποζημιώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας