Θεσσαλονίκη_ Φυλακή 10 μηνες για φακελάκι!

Θεσσαλονίκη: Φυλακή 10 μηνες για φακελάκι!

7 Ιανουαρίου, 2019

Άλλη μια υπόθεση διαφθοράς μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο αποκαλύφθηκε! Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και αφορά γιατρό που ζήτησε φακελάκι 600 ευρώ από ασθενή.

Ο γιατρός ζήτησε το συγκεκριμένο ποσό ώστε να παρακαμφθεί η λίστα αναμονής στην Ουρολογική κλινική μεγάλου νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας. Ο γιατρός μόλις είχε ολοκληρώσει την ειδικότητα του στο νοσοκομείο αλλά δεν απέκτησε εξαρτημένη σχέση εργασίας στη συνέχεια. Παρ΄ όλα αυτά, εμφανιζόταν ως ουρολόγος στο νοσοκομείο κι έκανε κανονικά χειρουργεία.

Αφού ο ασθενής πήρε εξιτήριο, η κόρη του αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία και έτσι στήθηκε επιχείρηση και ο γιατρός πιάστηκε την ώρα που έπαιρνε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αρχικά καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση αλλά στη συνέχεια το Εφετείο μείωσε τη ποινή σε 10 μήνες φυλάκιση, κρίνοντας τον ένοχο για απόπειρα απάτης. Ο ουρολόγος δεν παρευρέθηκε στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου που υπέβαλε γραπτή δήλωση με την οποία ομολόγησε την πράξη του.

Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν αποτελούν εξαίρεση για τα νοσοκομεία της χώρας μας αλλά κανόνας! Οι ασθενείς πρέπει να σταματήσουν να δέχονται να δίνουν μαύρο χρήμα στους γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία. Η νοοτροπία του “πρέπει να δώσω φακελάκι” πρέπει να εξαλειφθεί!

Αν σας έχει ζητηθεί φακελάκι από γιατρό, μπορείτε να κάνετε καταγγελία. Βλέπετε ότι η Δικαιοσύνη τιμωρεί τους υπεύθυνους!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]