Θεσσαλονίκη: Σε αναμονή οι ασθενείς 20 ημέρες για φάρμακα

24 Ιανουαρίου, 2020

Το χρόνιο πρόβλημα στην συμπρωτεύουσα συνεχώς αυξάνεται και πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις!
Εκατοντάδες ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή για να πάρουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τους ως και 25 ημέρες. 
Οι τυχεροί θα έχουν σχεδόν μετά από ένα μήνα τα φάρμακα στα χέρια τους, ενώ οι άτυχοι δεν θα το βρουν ποτέ λόγω των τεράστιων ελλείψεων στα φαρμακεία της πόλης.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο συνεχώς και αυξάνεται. Οι φαρμακοποιοί πολλές φορές αναγκάζονται να απευθύνονται σε φαρμακοποιεία άλλων πόλεων ή ακόμα και νομών για να προμηθευτούν τα αναγκαία.
Η μεγάλη έλλειψη οφείλεται ότι τα φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών πωλούνται στη χώρα μας σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το εξωτερικό, γεγονός που ευνοεί την μαζική εξαγωγή τους.
Το ζήτημα έχει φτάσει και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο οποίος επισημαίνει ότι το πρόβλημα δημιουργεί τεράστια εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ασθενών και ότι ακόμα και μία απλή συνταγή δεν μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, καθώς λείπουν απαραίτητα σκευάσματα. 
Μάλιστα, αρκετές φορές η συνταγή λήγει πριν προλάβει να εκτελεστεί! Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς αναγκάζονται να επισκεφθούν ξανά τον γιατρό τους για να τους την ξαναγράψει, μένοντας πίσω στη θεραπεία τους και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
 
Πηγή: https://www.ethnos.gr