Τι αποζημίωση μπορείτε να διεκδικήσετε για ένα ιατρικό λάθος;

26 Ιουνίου, 2019

Σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η περίπτωση να υποστεί ένας ασθενής ιατρικό λάθος είναι 1 στις 300. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στην Ελλάδα σχετικά με τις αποζημιώσεις από ιατρικά λάθη, η μέση αποζημίωση για μαιευτικά λάθη ξεπερνά τις 620.000 ευρώ.

 

Όσον αφορά τις περιπτώσεις νευροχειρουργικής και χειρουργικής αμέλειας, το ποσό φτάνει τις 450.000 ευρώ και 170.000 ευρώ αντίστοιχα.
6.000 ιατρικά λάθη ετησίως

 

Αν και στη χώρα μας δεν υπάρχει ακόμα κάποιο σύστημα καταγραφής ιατρικών λαθών, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ετησίως υπάρχουν περίπου 6.000 περιπτώσεις ασθενών που υπέστησαν ιατρικό λάθος. Μόνο τον τελευταίο χρόνο υπάρχουν δύο σημαντικές υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

Η πρώτη αφορά την υπόθεση γέννησης βρέφους με μόνιμη αναπηρία εξαιτίας του μαιευτήρα – γυναικολόγου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον υπαίτιο και επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση 400.000 ευρώ.

 

Η δεύτερη υπόθεση αφορά ιατρική αμέλεια ενός νευροχειρούργου, εξαιτίας του οποίου ο ασθενής κατέστη κατά 60% παράλυτος. Ο γιατρός δεν είχε ενημερώσει καταλλήλως τον ασθενή για τυχόν επιπλοκές της επέμβασης και έτσι ο άτυχος άνδρας έλαβε αποζημίωση 15.000 ευρώ. 

Τα ποσά ανά ειδικότητα

 

Τα δικαστήρια βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα περιστατικά ιατρικής αμέλειας. 

 

Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται!

 

Οι ασθενείς πρέπει να σπάσουν την σιωπή τους και να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά. Η σιωπή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν…

 

Πηγή: https://www.insurancedaily.gr

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι έχετε υπάρξει θύμα ιατρικού λάθους εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr