Τι συνέβη όταν νοσοκόμα μπέρδεψε φιάλες σε γνωστό νοσοκομείο;

19 Δεκεμβρίου, 2018

Ένα λάθος μιας νοσοκόμας είχε τραγική κατάληξη για μία ηλικιωμένη ασθενή που νοσηλευόταν σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας!

Οι γιατροί που είχαν αναλάβει τη φροντίδα της 80χρονης γυναίκας, της έκαναν μετάγγιση αίματος και χωρίς να χρειάζεται και με αίμα που δεν ήταν συμβατό με το δικό της! Το αποτέλεσμα ήταν η ηλικιωμένη να πέσει σε κώμα και να εμφανίσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και εν τέλει ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο αλλά έπρεπε να ξεκινήσει την αιμοκάθαρση. Η 80χρονη εισήχθη με σπασμένο ισχίο και βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση!

Το τραγικό λάθος δεν ήταν των γιατρών αλλά μιας νοσηλεύτριας, η οποία μπέρδεψε τις ετικέτες στις φιάλες με αποτέλεσμα να χορηγηθεί αίμα που προοριζόταν για άλλον ασθενή.

Αμέσως μετά το περιστατικό, διεταχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ο ίδιος ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής παραδέχτηκε το λάθος που είχε γίνει στο τμήμα του.

Η οικογένεια της ασθενούς αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του νοσοκομείου που προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια στην αγαπημένη τους. Δυστυχώς τα λάθη του νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και το ελληνικό κράτος!

Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται πολλοί ασθενείς πρέπει να εξαλειφθεί! Αν έχετε οποιαδήποτε υπόνοια ότι σας έχει συμβεί ιατρικό λάθος, μη διστάσετε να μιλήσετε! Όσο εσείς σιωπείτε ίσως κάποιος άλλος να βρίσκεται στην ίδια θέση. Θα το θέλατε;

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]