Την διέγνωσαν λανθασμένα με ψυχική διαταραχή

30 Οκτωβρίου, 2019

Το απίστευτο ιατρικό λάθος αποκαλύφθηκε από έναν νευρολόγο ύστερα από ένα απλό τεστ που υπέβαλε τη γυναίκα με μια ζωγραφιά.
Η Σουζάνα Καλαχάν ζούσε στη Νέα Υόρκη και εργάζονταν σε γνωστή εφημερίδα της πόλης. Όλα πήγαιναν καλά στη ζωή τους ώσπου κάποια στιγμή ξαφνικά η συμπεριφορά της άρχισε να αλλάζει.
Άρχισε να έχει περίεργη συμπεριφορά, σαν να μην ήταν ο εαυτός της, και ύστερα από λίγο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Ύστερα από την νοσηλεία της στο νοσοκομείο άρχισε να εμφανίζει ψυχολογικά προβλήματα, παραισθήσεις και κατέληξε ψυχωτική και κατατονική.
Οι γιατροί δεν μπορούσαν να βγάλουν διάγνωση για την κατάσταση της υγείας της και συμβούλευσαν την οικογένεια της να εισαχθεί σε ίδρυμα για άτομα με ψυχικές διαταραχές. 
Ωστόσο, ο νευρολόγος Δρ. Σούχελ Νατζάρ αποκάλυψε την αλήθεια για την απότομη αλλαγή της κατάστασης της νεαρής κοπέλας. Θεωρώντας πολύ σκληρό το γεγονός να εισαχθεί σε άσυλο, ζήτησε άδεια να την υποβάλει σε ένα απλό νευρολογικό τεστ. 
Συγκεκριμένα, της ζήτησε να σχεδιάσει ένα ρολόι. Η γυναίκα σχεδίασε το ρολόι με έναν αξιοπερίεργο τρόπο. Τοποθέτησε όλα τα νούμερα στην μία πλευρά του ρολογιού. 
Το αίνιγμα ξεκαθαρίστηκε αμέσως, καθώς ο νευρολόγος κατάλαβε ότι το πρόβλημα της Σουζάνα ήταν φυσικό και όχι νοητικό. Η γυναίκα έπασχε από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, την anti-NMDA εγκεφαλίτιδα, που προκαλεί πρήξιμο του εγκεφάλου. 
Η Σουζάνα με την κατάλληλη θεραπεία κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της και να αναρρώσει πλήρως, ενώ μάλιστα έγραψε και βιβλίο για την περιπέτεια της. Φυσικά, είναι πάντα ευγνώμων στον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή.
 
Πηγή: https://www.athensmagazine.gr