Την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι!

Την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι!

22 Φεβρουαρίου, 2019

Μία επέμβαση ρουτίνας έγινε η αφορμή για να μην περπατήσει ποτέ ξανά…
Η 40χρονη πλέον δημοσιογράφος από την Αθήνα είχε σπουδάσει στη Γερμανία και δούλευε ως ανταποκρίτρια σε γερμανική εφημερίδα. Καθώς εμφάνισε καλοήθη όζο στους θυρεοειδής αδένες της, επισκέφθηκε τοπικό νοσοκομείο, ώστε να τον αφαιρέσει. Ωστόσο, το εν λόγω χειρουργείο της άλλαξε για πάντα τη ζωή…
Μετά την επέμβαση, η άτυχη γυναίκα εμφάνισε έντονη αιμορραγία και δύσπνοια. Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν κατάφερε να ενεργήσει εγκαίρως ώστε να σταθεροποιήσει την κατάσταση της, προκαλώντας της σοβαρή βλάβη. Ως αποτέλεσμα, η ασθενής υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς ο εγκέφαλος της σταμάτησε να δέχεται οξυγόνο για αρκετή ώρα.
Η 40χρονη παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για τέσσερις ολόκληρους μήνες και όταν επιτέλους συνήλθε συνειδητοποίησε έντρομη ότι δεν μπορούσε να περπατήσει!
 
Η απόφαση του δικαστηρίου
Το δικαστήριο καταδίκασε το νοσηλευτικό προσωπικό για σοβαρή βλάβη από ιατρική αμέλεια αλλά και για ψυχική οδύνη, καθώς εκτός από την ικανότητα της να περπατάει η δημοσιογράφος έχασε και τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος την εγκατέλειψε μετά το συμβάν.
Η Δικαιοσύνη τάχθηκε με το μέρος της γυναίκας και της εκδίκασε 400.000 ευρώ αποζημίωση ενώ θα της δίνεται και μηνιαία σύνταξη της τάξης των 15.900 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής της!
Η παραπάνω ιστορία αποτελεί ακόμα μια περίπτωση ιατρικού λάθους, όπου ο ασθενής έχασε λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, το πολυτιμότερο του αγαθό, την υγεία του.
 
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όπως δείχνει και η συγκεκριμένη περίπτωση, η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων ιατρικού λάθους. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.newsbomb.gr