Της αφαίρεσαν την μήτρα κατά την γέννα!

30 Οκτωβρίου, 2019

Η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή μιας νεαρής μητέρας εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς ο γυναικολόγος κατά τον τοκετό της αφαίρεσε κατά λάθος την μήτρα.
Η γιατρός κατηγορείται για τον θάνατο μιας 22χρονης κατά την ώρα της γέννας και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης. Ήδη της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και της έχουν ασκηθεί πειθαρχικά μέτρα.
Η άτυχη γυναίκα πέθανε από φριχτούς πόνους, όταν η γυναικολόγος προσπάθησε να της αφαιρέσει τον πλακούντα, ο οποίος δεν είχε βγει κατά την γέννηση του βρέφους. Ωστόσο, η γιατρός από λάθος αντί να αφαιρέσει τον πλακούντα αφαίρεσε την μήτρα της γυναίκας, με αποτέλεσμα η ασθενής να πέσει σε κώμα και λίγο αργότερα να πεθάνει από καρδιακή προσβολή.
Η επικεφαλής του νοσοκομείου ισχυρίζεται πως υπήρξε μια σπάνια περίπτωση “αναστροφή μήτρας”. Τα όργανα της ασθενούς βγήκαν έξω, ωστόσο όταν προσπάθησε η γυναικολόγος να τα βάλει πάλι μέσα ήταν ήδη αργά.
Η οικογένεια της, που βρισκόταν έξω από την αίθουσα, καταθέτουν πως άκουγαν τις κραυγές αγωνίας της και πως η γιατρός της τράβηξε τον πλακούντα τόσο βίαια που είχε την τραγική της κατάληξη. 
«Η μήτρα μπήκε στη θέση της 4 ώρες και 15 λεπτά αργότερα, ενώ ήδη αναπτυχθεί η μαζική αιμορραγία και καρδιακή ανεπάρκεια». Σύμφωνα και με τους ειδικούς, ο πλακούντας θα έπρεπε να αφαιρεθεί σε χειρουργείο και ύστερα από χορήγηση αναισθησίας.
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται! Κάθε χρόνο οικογένειες καταστρέφονται αντί να ζήσουν το όνειρο που ανέμεναν από Ιατρικά Λάθη Εγκυμοσύνης και Μαιευτικής! Οι γυναικολόγοι μάλιστα είναι η δεύτερη ειδικότητα που είναι πιο επιρρεπής σε Ιατρικά Λάθη!
 
Πηγή: https://www.news.gr