Το ιατρικό λάθος της δεκαετίας! Οι γιατροί έραψαν το παχύ έντερο ασθενούς στον κόλπο της!

23 Νοεμβρίου, 2018

Τρόμο προκαλεί το απίστευτο χειρουργικό λάθος με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η άτυχη ασθενής που ξυπνώντας από πολύωρο χειρουργείο, άρχισε να… «αερίζεται» από τον κόλπο της χωρίς να γνωρίζει τι της συμβαίνει.
Η τραγική ιστορία έλαβε χώρα στα Σκόπια και από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το ιατρικό λάθος της δεκαετίας, όχι μόνο για την τροπή που πήρε μια απλή επέμβαση αφαίρεσης καρκινώματος από το παχύ έντερο, αλλά κυρίως γιατί οι σοκαριστικές αφηγήσεις της ασθενούς προκαλούν αποτροπιασμό.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Jasminka υποβλήθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια σε μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινώματος από το παχύ της έντερο.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στα Σκόπια, ωστόσο η Jasminka δεν μπορούσε να διανοηθεί τι θα περνούσε στα χέρια των χειρουργών!
Από τα πρώτα κιόλας 24ωρα μετά την εγχείρηση, η άτυχη γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: «Ενώ ανέρρωνα, ήρθαν οι γιατροί και με ρώτησαν αν αερίζομαι. Τους απάντησα ότι “ναι, αλλά τα αέρια βγαίνουν από τον κόλπο μου”. Μου είπαν ότι αυτό θα περνούσε σύντομα και ότι θα ήμουν μια χαρά. Ωστόσο σύντομα άρχισαν να βγαίνουν κάποιες εκκρίσεις από τον κόλπο μου και άρχισε να με πλημμυρίζει ο φόβος. Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία», δηλώνει σήμερα η Velkovska.
Όπως ήταν φυσικό οι γιατροί έσπευσαν να την καθησυχάσουν, αλλά εκείνη τρομοκρατημένη ζήτησε βοήθεια από άλλο νοσοκομείο, στο οποίο την έβαλαν να κάνει εκ νέου μια σειρά εξετάσεων. Τότε ακριβώς η άτυχη γυναίκα συνειδητοποίησε την έκταση του λάθους των γιατρών: όχι μόνο δεν κατάφεραν να της αφαιρέσουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά στη συνέχεια ένωσαν το άκρο του παχέος εντέρου της με τον κόλπο της.
Η Velkovska εσπευσμένα έκανε εισαγωγή στο δεύτερο νοσοκομείο για να της αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Με τη βοήθεια του δικηγόρου της, διεκδίκησε αποζημίωση από το νοσοκομείο για το τεράστιο λάθος της χειρουργικής ομάδας και τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καταβολή του ποσού των 33.000 δολαρίων, μετά από συμβιβασμό.
Αν κι εσείς έχετε υποστεί χειρουργικό λάθος ή οποιοδήποτε ιατρικό λάθος, μη διστάσετε να μας μιλήσετε. Σας βοηθάμε να διεκδικήσετε την αποζημίωση που δικαιούστε!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]