Το τραγικό ιατρικό λάθος που προσπάθησαν να εξαφανίσουν!

11 Ιουλίου, 2018

Το τραγικό ιατρικό λάθος που προσπάθησαν να εξαφανίσουν!

Πολλοί είναι οι ασθενείς που πέφτουν θύματα ιατρικού λάθους, αλλά η τελευταία περίπτωση που βλέπει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας είναι ιδιάζουσα από όλες τις απόψεις!
Αφού εκτός του ότι μία νέα ασθενής πέθανε από περιτονίτιδα σε νοσοκομείο στην Πελοπόννησο, όλως περιέργως εξαφανίστηκαν και όλα τα έγγραφα που βεβαιώνουν την περίθαλψή της στο νοσοκομείο.
Οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη επέμβει και καλούν σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση – με ταυτόχρονη διαδικασία αναγνώρισης – τους συγγενείς της νεαρής και τους γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Η διάγνωση και η σύσταση για ξεκούραση που οδήγησε τη νεαρή αγγλίδα στον θάνατο.
Η ιστορία ξεκίνησε  σε ένα χωριό της Πελοποννήσου, όπου διαμένει μόνιμα η 24χρονη αγγλίδα υπήκοος μαζί με τους γονείς της και η οποία έπασχε από σύνδρομο Down. Το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους στη μέση και στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας, όπου η τοπική αγροτική ιατρός διαπίστωσε ότι η 24χρονη «ήταν εμπύρετη, είχε ρίγος, λεπτή εφίδρωση, έντονη ταχύπνοια και χαμηλή πίεση». Η γιατρός ζήτησε διακομιδή σε νοσοκομείο για «περαιτέρω παθολογική αξιολόγηση και εκτίμηση», όπως και έγινε με ασθενοφόρο το ίδιο μεσημέρι. Στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου την εξέτασε μία γιατρός μόνο δια της ψηλάφησης και αποφάνθηκε ότι «πρόκειται για απλούς μυϊκούς σπασμούς, δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας και το κορίτσι χρειάζεται απλώς ξεκούραση».
Οι γονείς αμφισβήτησαν τη διάγνωση της ιατρού αφού οι πόνοι της κόρης τους ήταν πολύ έντονοι και αυτή έκανε στην ασθενή μία παυσίπονη ένεση, χωρίς όμως να προχωρήσει σε εξετάσεις αιματολογικές, ακτινολογικές ή καρδιολογικές.
Οι γονείς που είχαν έρθει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα για να βρει καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες και περιβάλλον η 24χρονη, επέστρεψαν και πάλι στο σπίτι τους μαζί με την ασθενή. Την επομένη τα ξημερώματα η κοπέλα άρχισε να κάνει αιμοπτύσεις και παρουσίασε άπνοια. Την ξαναπήγαν στο Κέντρο Υγείας, όπου εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης κοπέλας.
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος οφειλόταν σε «διάτρηση στομάχου, εκτεταμένη φλεγμονή περιτοναϊκής κοιλότητας και ενδοκοιλιακών σπλάχνων, περιτονίτιδα».
Στη συνέχεια οι γονείς πήγαν στο Νοσοκομείο και ζήτησαν όλα τα σχετικά έγγραφα από την εκεί επίσκεψη της κόρης τους. Και τότε έπειτα από τον απίστευτο χαμό της νεαρής κόρης τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με άλλο ένα απίστευτο συμβάν. Το Νοσοκομείο τους απάντησε επίσημα ότι «έπειτα από έλεγχο που έγινε στο βιβλίο συμβάντων δεν προκύπτει να έχει εξετασθεί ή νοσηλευθεί συγγενής με τα στοιχεία της αγγλίδας ασθενούς».
Με λίγα λόγια κάποιος ή κάποιοι για να αποφύγουν τις όποιες ευθύνες της λάθος διάγνωσης προτίμησαν να “εξαφανίσουν” τα ίχνη της άτυχης ασθενούς, δηλαδή όλα τα επίσημα έγγραφα.
Από εκείνη τη στιγμή οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα συγκεντρώνοντας τα αντίστοιχα έγγραφα από την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας, αλλά και τη μαρτυρία του οδηγού του ασθενοφόρου που μετέφερε την 24χρονη στο Νοσοκομείο.
Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου αρνούνται ότι υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή τους το περιστατικό. Λένε μάλιστα ότι εκτός του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα που να σχετίζονται με τη νεαρή αγγλίδα, δεν την έχουν δει ποτέ.
Μάλιστα οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου επιμένουν πως δεν είδαν τίποτα, δεν ξέρουν τίποτα σε κάθε νέα κρούση των γονιών. «Έγινε ΕΔΕ και δεν προκύπτει από ποιον ιατρό των εξωτερικών-επειγόντων ιατρείων εξετάστηκε», αποφαίνεται το Νοσοκομείο σε επίσημη απάντησή του.
Φυσικά οι άτυχοι γονείς κινούνται εδώ και 4 χρόνια δικαστικά και μιλούν μέσω εγγράφων που έχουν καταθέσει στις δικαστικές αρχές για μία πρωτοφανή και απόλυτα εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης.
Από τότε μέχρι σήμερα – περισσότερο από τρία χρόνια – οι βρετανοί γονείς ζητούν διευκρινιστικά στοιχεία από το νοσοκομείο. Όμως φαίνεται να βρέθηκαν σε μία πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι σε έγγραφα που έχουν καταθέσει στις δικαστικές αρχές.
Οι ερωτήσεις των δύο γονιών συνεχίστηκαν και το Νοσοκομείο αφού πέρασε καιρός άλλαξε το πνεύμα της απάντησης. δεν μπορούμε να εξάγουμε σαφές συμπέρασμα για το πώς αντιμετωπίστηκε η ασθενής γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλοί από όσους ρωτήθηκαν δεν θυμούνται»!
Επιπλέον ενώ υποτίθεται ότι δεν γνωρίζουν και δεν έχουν βρει κανέναν από τους ιατρούς που εξέτασαν την 24χρονη, αποφαίνονται ότι «οι γονείς που αντιμετώπιζαν καθημερινά την ασθενή πίστευαν ότι ο πόνος ήταν από παλιό χειρουργείο στην πλάτη της ενώ δεν είπαν με τι συχνότητα της χορηγούσαν αντιφλεγμονώδη φάρμακα». Είναι από τις σπάνιες φορές που οι υπεύθυνοι προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες της λάθος διάγνωσης στους συνοδούς της ασθενούς!!!
 
Είστε κι εσείς θύμα ιατρικού λάθους;
Δικαιούστε αποζημίωση για την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που υποστήκατε!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]