Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε γαστρεντερολόγο

13 Σεπτεμβρίου, 2019

Αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο ενός 32χρονου ασθενή επιρρίπτει το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε γαστρεντερολόγο. Συγκεκριμένα η απόφαση του δικαστηρίου καταδικάζει τον γιατρό με ποινή φυλάκισης.
Ο ασθενής εισήλθε στο νοσοκομείο με έντονες οχλήσεις. Ο γιατρός ενημερώθηκε πως ο άνδρας έπασχε από αγενεσία χοληδόχου κύστης και προχώρησε σε ενδοσκοπική επέμβαση. 
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, εξαιτίας των κακών χειρισμών του γιατρού, ο κατηγορούμενος προκάλεσε τρώση του δωδεκαδάκτυλου χοληδόχου πόρου, η οποία οδήγησε σε πρόκληση φλεγμονής, σηπτική κατάσταση και τελικά πολυοργανική ανεπάρκεια που προκάλεσε το θάνατο του ασθενή.
55 ώρες καθυστέρηση
Ο ασθενής θα μπορούσε να είχε σωθεί εαν ο γιατρός έδινε τη δέουσα σημασία στο περιστατικό και την κατάσταση υγείας του. Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος θα έπρεπε να υπάρξει διαγνωστική λαπαροσκοπική τομή και άμεση επέμβαση του γιατρού. 
Παρ’όλα αυτά ο ασθενής με απόφαση του γιατρού νοσηλεύτηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας και οδηγήθηκε στο χειρουργείο 55 ώρες αργότερα. Ήταν πλέον πολύ αργά για εκείνον, ο ασθενής κατέληξε
Πηγή: https://www.dailythess.gr