Του ακύρωσαν προγραμματισμένο ραντεβού… γιατί έκλεισε η πτέρυγα!

24 Μαΐου, 2022

Όχι μήνα, όχι εβδομάδες, αλλά μια μέρα πριν, ανακοίνωσαν σε ασθενή, ότι αναβάλλεται το προγραμματισμένο χειρουργείο γιατί.. έκλεισε η πτερυγα ΩΡΙΛΑ του νοσοκομείου! 

Ο ασθενής, αντιμετωπίζει τον πόνο με με παυσίπονα, καθώς δεν τον έχουν ενημερώσει αν θα μεταφερθεί η επέμβαση ή θα ακυρωθεί εντελώς. Το περιστατικό γίνεται ακόμα πιο απίστευτο, καθώς ο ένας γιατρός της πτέρυγας συνταξιοδοτήθηκε και ο άλλος παραιτήθηκε! 

Το ραντεβού για τη σοβαρή επέμβαση στο αυτί του ταλαιπωρημένου ασθενή, ακυρώθηκε μια μέρα πριν το χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της αψυχολόγητης αυτής, ακύρωσης. Η φύση της επέμβασης, χρειάζεται εξειδικευμένο χειρουργό, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Και ο ασθενή με 600 ευρώ σύνταξη, σαφέστατα και δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικό γιατρό. 

Αυτό το περιστατικό είναι σίγουρα μια σπάνια περίπτωση, αλλά δεν παύει να είναι μια ακύρωση σοβαρού χειρουργείου. Και ο ασθενής πρέπει να αποζημιωθεί… όπως πρέπει να αποζημιωθούν και όλοι εκείνοι οι ασθενείς που το χειρουργείο τους ΄΄ έδειξε΄΄ την πόρτα της εξόδου, επειδή λόγω covid, ακυρώθηκαν οι επεμβάσεις τους. 

 

Ένα νοσοκομείο οφείλει να είναι στην υπηρεσία του ασθενή, ακόμα και σε περίοδο επιδημίας. Η καρδιά, ο πνεύμονα, ο εγκέφαλος …δεν αναγνωρίζουν δικαιολογίες. Πρέπει να χειρουργηθούν. Ακόμα και μια επέμβαση ρουτίνας σκωληκοειδίτιδας, μπορεί να έχει μοιραία κατάληξη εάν ακυρωθεί.

Εάν έχετε και εσείς δεχτεί ακύρωση χειρουργείου, χωρίς να σας έχει δοθεί εναλλακτική ημερομηνία ή θεραπεία, επικοινωνήστε με τον Συνήγορο του Ασθενή. 

Ο ασθενής έχει δικαιώματα και έχει και τον Συνήγορο του Ασθενή για να του τα υπερασπιστεί!