Του μετάγγισαν αίμα με ηπατίτιδα Β

Του μετάγγισαν αίμα με Ηπατίτιδα Β!

18 Ιανουαρίου, 2019

Νεκρός κατέληξε 55χρονος ύστερα από μετάγγιση μολυσμένου αίματος σε νοσοκομείο της Πάφου. Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για διαβητική αγγειοπάθεια και υποβλήθηκε σε μηριαίο ακρωτηριασμό. Στα πλαίσια του χειρουργείου, του χορηγήθηκε μολυσμένο με Ηπατίτιδα Β αίμα, το οποίο τελικά οδήγησε στο θάνατο του.
Η οικογένεια του θύματος κατήγγειλε για ιατρική αμέλεια το προσωπικό του νοσοκομείου που ήταν αρμόδιο για την διερεύνηση του αίματος και τις κατάλληλες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Τρόμο προκαλεί γεγονός ότι, όπως αναφέρθηκε, ο αιμοδότης είχε ξαναδώσει αίμα 2 χρόνια νωρίτερα! Παρόλο που διαπιστώθηκε ήδη από την πρώτη αιμοδοσία η ακαταλληλότητα του αίματος, οι υπεύθυνοι όχι μόνο το έστειλαν στο νοσοκομείο αλλά το χορήγησαν και στον άτυχο ασθενή.
Ως αιτία θανάτου αναφέρεται το αδενοκαρκίνωμα χολάγγειο – παγκρεατικού δέντρου, που προκλήθηκε λόγω της ηπατικής ανεπάρκειας που δημιούργησε η Ηπατίτιδα Β. Το Δικαστήριο εξετάζει όλα τα άτομα που ήταν υπεύθυνα για την διαδικασία λήψης και ελέγχου του αίματος για ποινικό αδίκημα.
Οι συγγενείς του 55χρονου δήλωσαν την επιθυμία τους να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ώστε να μην χάσει τη ζωή του άλλος συνάνθρωπος.
Μία επέμβαση που θα έπρεπε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου, τελικά εξελίχθηκε σε «εφιάλτη» για τον ασθενή και την οικογένεια του. Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται πολλοί ασθενείς πρέπει να εξαλειφθεί!
Αν έχετε οποιαδήποτε υπόνοια ότι σας έχει συμβεί ιατρικό λάθος, μη διστάσετε να μιλήσετε! Όσο εσείς σιωπάτε ίσως κάποιος άλλος να βρίσκεται στην ίδια θέση.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]