Τραγικό ιατρικό λάθος στέρησε τη ζωή 8χρονου αγοριού!

11 Ιουλίου, 2018

Τραγικό ιατρικό λάθος στέρησε τη ζωή 8χρονου αγοριού!

Η στιγμή της “δικαίωσης μιας τραγωδίας” έφτασε μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καλαμάτας για το θάνατο 8χρονου αγοριού που θρήνησε η κοινή γνώμη της Μεσσηνίας το 2011.
Το δικαστήριο καταδίκασε σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή τον παιδίατρο, γιατί κατά το σκεπτικό της απόφασης, μετά τη διάγνωση, δεν ακολούθησε τα ενδεδειγμένα ιατρικά πρωτόκολλα για την ορθή αντιμετώπιση της κατάστασης του μικρού ασθενούς και έδωσε εντολή για διακομιδή στην Αθήνα δίχως να έχει σταθεροποιήσει το σάκχαρό του. Έτσι καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεων.
Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και της ειδικευόμενης τότε, παιδιάτρου διότι χορήγησε γλυκόζη στον μικρό ασθενή, χωρίς να προηγηθεί μέτρηση του σακχάρου όπως προβλέπεται. Η εισαγγελέας κατηγόρησε την τότε ειδικευόμενη παιδίατρο ότι έκανε εσφαλμένη διάγνωση και δεν εκτίμησε ορθά την αναπνευστική δυσχέρεια του παιδιού, που είναι ενδεικτικό σύμπτωμα της διαβητικής κετοξέωσης, αλλά τελικά το Εφετείο την απάλλαξε.
Ένα ακόμη τραγικό ιατρικό λάθος που στοίχισε τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Μία αμέλεια με τόσο θλιβερά αποτελέσματα όπως τόσες άλλες καθημερινά σε ένα σύστημα υγείας που καταρρέει τα τελευταία χρόνια, με λάθη που αφήνουν πίσω τους από μικροπροβλήματα υγείας, χρόνια πολλές φορές, μέχρι ασύλληπτες τραγωδίες όπως αυτή της Καλαμάτας με θύμα ένα αθώο αγγελούδι.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, παρά η δημοσιοποίηση και η δικαστική προσφυγή για επανόρθωση των ιατρικών λαθών ή ακόμη της αγενούς και απαξιωτικής συμπεριφοράς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ασθενείς και στους συνοδούς τους.
Είστε κι εσείς θύμα ιατρικού λάθους;
Δικαιούστε αποζημίωση για την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που υποστήκατε!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]