Βοήθησε στη σύλληψη του Μπιν Λάντεν και τιμωρήθηκε

26 Ιουλίου, 2019

Η οικογένεια του γιατρού Σαχίλ Αφρίντι που βοήθησε στη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν επωμίζεται το βάρος της απόφασης του. Οι αρχές του Πακιστάν δεν προχώρησαν σε ανανέωση των ταυτοτήτων μελών της οικογένειάς του.
Ο γιατρός είχε οργανώσει μια υποτιθέμενη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας C ως προκάλυμμα για να επιβεβαιώσει την παρουσία του Μπιν Λάντεν στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν. Ο τρομοκράτης βρισκόταν στην πόλη μαζί με την οικογένεια του.
Οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν το “θήραμα” τους, με τη βοήθεια του Αφρίντι, στο σπίτι του και στις 2 Μαΐου 2011 επιτέθηκαν, συνέλαβαν και σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν. 
Μετά την επιχείρηση ο Σαχίλ Αφρίντι συνελήφθη από τις πακιστανικές αρχές και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 33 ετών. Η ποινή του κατόπιν μειώθηκε στα 23 χρόνια. Το Πακιστάν αρνείται να ανανεώσει τις ταυτότητες της συζύγου και των παιδιών του Αφρίντι.
Ο συγκεκριμένος γιατρός πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε να σταματήσει ο πόλεμος και η διαμάχη πήρε αυτή την μεγάλη απόφαση. Όμως όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν σε προστατεύει από τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του.
 
Πηγή: https://www.newsit.gr