Βόλος Δάγκωμα φιδιού φανέρωσε την έλλειψη ειδικού ορού! (1)

Βόλος: Δάγκωμα φιδιού φανέρωσε την έλλειψη ειδικού ορού!

14 Ιουνίου, 2023

Ακόμα ένα περαστικό επίθεσης φιδιού, έγινε γνωστό στον Βόλο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το νέο δεν είναι τόσο το δάγκωμα ή η επίθεση από ένα ζώο της φύσης, αλλά πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά και δομές για την αντιμετώπιση αλλεργικού σοκ ή δηλητηρίασης.
Ο άτυχος κάτοικος Βόλου, βρέθηκε στα 70 του χρόνια να τρέχει εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης, από τον Αλμυρό, έπειτα από δάγκωμα οχιάς.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας διαχειριζόταν αγροτικές εργασίας στο κτήμα του και δέχθηκε δάγκωμα φιδιού, κάτω από μια πέτρα.
Έκτοτε άρχισε να έχει έντονους πόνους. Τότε μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο υγείας Αλμυρού, όπου επικράτησε μια στιγμή αγωνίας διότι δεν υπήρχε αντιοφικός ορός! Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο «Αχιλλοπούλειο» που διέθετε τον ειδικό ορό…
Είναι πλέον καλά στην υγεία του, χάρη στη μετακίνηση που έκαναν στο Αχιλλοπούλειο.
Τι θα συνέβαινε όμως, αν έπρεπε να μεταφερθεί περιοχή μεγαλυτέρων χιλιομέτρων; Τι θα συνέβαινε αν ο χρόνος δεν ήταν επαρκής;

 

Οι γιατροί καλώς συμβουλεύουν όσους ασχολούνται με την ύπαιθρο, να είναι πολύ προσεκτικοί και να φορούν ψηλά παπούτσια και γάντια, αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα υγείας.

 

Τα τοπικά ιατρικά κέντρα χρήζουν προσοχής και μεγαλύτερης σημασίας, από τον ιατρικό εξοπλισμό έως την ιατρική ομάδα που θα το περιβάλλει.

 

Αν εσείς ή μέλος της οικογένειας σας, έχει υποστεί ιατρική αμέλεια, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.